In numele meu

Nu stiu daca Vanghelie sau Udrea sau Grebla sau Dragnea sau Borbely sau oricare dintre ei este vinovat sau nu. Spun lucrul asta nu pentru ca m-ar durea foarte tare in norul de pe cer de lozinca aia penibila cu „nu comentam despre un dosar in cercetare”. Sau „justitia sa isi faca treaba”. De ce sa nu comentam? Nu s-a intamplat ca justitia sa isi faca treaba foarte prost sau sa si-o faca partinitor? Ba s-a intamplat. Cine sunt procurorii sau judecatorii sau politistii ca sa renunt la dreptul meu la opinie? Doar niste oameni si ca atare imperfecti si supusi greselii. Eu unul nu ma pronunt asupra vinovatiei celor mentionati doar pentru ca nu stapanesc, profesional vorbind, regulile dupa care sa pot stabili vinovatia sau nevinovatia cuiva. Or in situatia asta, din respect pentru ceea ce ar trebui sa fie normalitate si din respect pentru ceea ce ar trebui sa fie profesionalism, ii las pe altii mai priceputi sa o faca. Din pacate insa tot felul de neispraviti care stiu absolut totul din absolut orice domeniu isi permit sa o faca fara macar sa isi puna propriile afirmatii sub semnul undoielii rezonabile care ar trebui sa apara ca urmare fireasca a lipsei de informare sau a unei informari necorespunzatoare daca lipsa de pregatire profesionala nu ii indeamna sa nu se pronunte.
Suntem o tara de priceputi in toate si de gogomani tampiti care nu rateaza niciun fel de ocazie sa dea lectii celorlalti, sa ii invete pe ceilalti, sa ii educe pe ceilalti numai dupa tiparul propriei existente, norma fiind egalitarismul idiotilor care confunda dreptul egal la opinie cu egalitatea in valoare si care nu reusesc nici macar sa inteleaga propozitia simpla „Ana are mere”.
Cu toate astea insa eu unul nu pot sa nu imi pun intrebari. Inclusiv public. De ce nu mai am incredere in DNA si in SRI? Pentru ca se dovedeste ca au avut informatii despre diverse acte de coruptie (cel putin ei asa afirma) cu multi ani in urma. Si cu toate astea au tacut si au lasat sa ajunga in functii inalte tot felul de nemernici. Nu inteleg de ce, stiind despre Elena Udrea toate cele afirmate acum, inca cu ceva ani in urma, au asteptat sa nu mai fie Basescu presedinte ca sa dea drumul la dosar abia acum. Nu pot sa nu ma minunez de stupiditatea spectacolului mediatic declansat de „dezvaluirile” nemaipomenite oferite de catre DNA despre caprele fostului judecator CCR Toni Grebla aruncand astfel actul de justitie intr-un derizoriu absolut. Nu cumva voi, stimate doamne si domni, urmariti doar palmaresul zgomotos? De ce Voiculescu sau Nastase nu au facut nici macar o zi de arest preventiv? De ce un denunt (hai sa ii spunem pe nume ca exact asta este: turnatorie de cea mai joasa speta pe care voi o stimulati cinic si marlanesc in numele Codului de Procedura) este mai de luat in seama decat altul? De ce in timpul guvernarii PDL si in timpul presedintiei lui Traian Basescu nu v-ati atins de niciun greu aflat la putere iar acum ati navalit pe ei si ati cam uitat sa scoateti in fata amanunte picante si din „activitatea” penitenciara a lui Hrebenciuc, intangibilului Sirbu, sau implicarea lui Ponta in diversele „evenimente” penale care roiesc in jurul lui? Din punctul meu de vedere bine faceti ca faceti dosare cat mai multor naraviti la banul meu de cetatean dar realitatea evidenta ma face sa fiu convins ca sunteti putin pardon curve si va uitati intai cine este la putere. Ca na, aveti si voi familii, niste guri de hranit, va ganditi la posturile voastre etc etc etc. Cat a fost Basescu presedinte ati lasat impresia ca numai la PSD si PNL este cantonata coruptia cu toate ca mai toata societatea simtea ca este imposibil asa ceva. Acum ca este PSD la putere, prin spectacolul grotesc organizat cu sarg incercati sa manipulati perceptia publica si sa induceti in societate impresia ca raul cel mare in materie de coruptie a fost monopolizat de Udrea si cei apropiati ei dar uitati de cei care sunt acum la putere sau care sunt sub protectia presedintelui Iohannis. Nu stiu daca o faceti deliberat sau doar dintr-o imensa prostie dar sentimentul asta il induceti in societate. Si atunci cum dracu sa mai cred eu in voi? Credeti ca mai sunt in stare sa ies in strada in apararea voastra? In niciun caz! Prea lasati sa se nasca multe semne de intrebare. Sa mai vorbesc si despre dosarele mineriadelor? Sau despre tergiversarea dosarelor „revolutiei”?
Apoi… chiar nu pot sa imi pun intrebari legate de proceduri? Dupa ce criterii unul este arestat preventiv iar altul nu? Un judecator dupa ce criterii semneaza un mandat de perchezitie? Nu cumva foarta voastra in crestere este singurul argument care il face pe un judecator sa semneze un act care limiteaza drastic dreptul la proprietate?
Prea des lasati senzatia ca va este mult mai la indemana sa va folositi muschii si nu capetele. Linia care desparte actiunea care respecta regulile, legea, demnitatea omului si normalitatea este foarte usor de trecut in partea in care regula devine abuzul de forta, de legalitate, de influenta. Voi cat de departe sunteti de aceasta granita si in ce parte a ei sunteti azi? Din punctul meu de vedere justitia trebuie facuta in numele dreptatii sociale si a cetateanului si nu in numele palmaresului individual. Asta este deja vanitate, fudulie, un abuz de putere individuala.
Pentru imbecilii care nu pregeta sa ma acuze ca m-am vandut (cum dracu zicea toanta aia inchipuita convinsa ca ea este buricul pamantului?) uslasilor, lipsit de caracter sau pentru cretinul care, crezandu-se egalul meu in inteligenta si instructie: nu, atunci cand nemernicia se cuibareste intr-un loc anume, chiar nu ma las orbit de optiunile mele doctrinare. Nemernicia oriunde s-ar afla este exact la fel. Cretinilor, numai pluralismul politic si profesionalismul nepartinitor al institutiilor statului va garanteaza dreptul de a continua sa fiti prosti. Asa cum am mai spus, nu institutiile gresesc. Oamenii care vremelnic le conduc sau le oganizeaza, da. Institutiile democratice aflate in slujba cetateanului sunt dispus sa le apar. Pe oameni atunci cand gresesc, nu!

Acest articol a fost publicat în pamflet/social/comentarii. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *