Ziua vazuta prin ochii mei



Cristian Diaconescu sugereaza, prin ceea ce NU spune, ca la mijloc (in tot acest scandal cu Mircea Basescu), ca in tot jocul asta ar fi vorba despre o actiune mai ampla de destabilizare statala in care sunt implicate interese straine. Daca ma gandesc la multe altele (gazele de sist, criza gazelor in Europa, evenimentele din Ucraina si inca multe altele, „incapacitatea” premierului Ponta de a impune proiectul Nabuco in fata partenerilor europeni), inclin sa cred ca stie ce nu spune. Ar fi de preferat ca toti politicienii, indiferent de partidul din care provin, sa nu uite ca inainte de toate sunt romani.

Am auzit de mai multe ori tot felul de politicieni, de la niveluri diferite, invocand impietrirea intr-o functie pe care au murdarit-o intens cu actiunile lor, prin faptul ca au fost votati de nu stiu cate zeci de mii de oameni sau sute de mii sau milioane. Vezi doamne, „poporul ii vrea” si atunci sunt indreptatiti sa actioneaze in numele poporului, nu-i asa? Absolut orice actiune a lor, ca este frauda, ca este trafic de influenta, ca este hotie la drumul mare, ca este vacanta exotica, ca este un Rolex de 15 000 euro sau o masina de 100 000 euro, este in numele poporului. Poporul i-a ales si va continua sa ii aleaga. Pai, stimabililor, de ce, daca tot sunteti atat de sensibili la ceea ce vrea cel care v-a votat, de ce nu ii puneti o intrebare simpla la care el sa raspunda simplu: popor votant, mai vrei ca noi sa avem imunitate pentru politicieni? Daca tot bateti campii cu democratia participativa si daca tot va feriti ca dracul de tamaie de votul imperativ, apelati la un instrument simplu aflat in constitutie: referendumul. Mai vrea sau nu mai vrea poporul imunitate pentru nemernicitii sai?

Calin Popescu Tariceanu si Valeriu Zgonea vor o declaratie comuna a camerelor Parlamentului referitoare la cazul Mircea Basescu. OK! Este dreptul lor legal sa faca si chestia asta. Dar este praf in ochii electorului. Doar pentru faptul ca o asemenea declaratie nu are niciun fel de urmare legala. Cu alte cuvinte inca o zi de lucru petrecuta in actiuni derizorii de imagine. Pe banii cui? Pe banii contribuabilului. Nu discutii despre cum se pierd banii europeni (aceeasi bani pentru care premierul a facut mare tam-tam ca ar fi trebuit ca presedintele sa obtina mai mult urland ca un apucat ca el sigur ar fi obtinut mai multi bani dar isi permite sa ii piarda si pe aia obtinuti), nu tu dezbateri despre starea economiei, nu tu dezbateri despre faptul ca statul nu vrea sa plateasca banii pe medicamente ai unor bolnavi de cancer, bani obtinuti printr-o hotarare judecatoreasca (isi mai aduce aminte cineva cum facea scandal opozitia USL pentru mult mai putin legat tot de subiectul medicamentelor pentru bolnavii de cancer?), nu tu legi pentru buna functionare a tarii. De ce in cazul asta nu si o declaratie comuna despre traficul de influenta din cabinetul premierului? De ce nu si declaratii despre amanarea in instante a dosarelor lui Voiculescu, ale lui Mazare, ale lui Oprisan si ale tuturor celorlalti aflati in cercetari sau in procese? De fapt voi pentru cine lucrati? Imbecili, jigodii, neispraviti, impostori, ipocriti, cretini. Voi opozitia nu ati invatat greva parlamentara? Nu ati invatat opozitia in forta? Cum credeti voi ca va meritati votul cetateanului care v-a votat?

Doamne, cata ipocrizie!!! Jurnalistii de la posturile pro PSD fac mare tam-tam pe seama faptului ca Marian Capatana a trecut de comisia de integritate a PDL la alegerile din 2012. Macar PDL a avut o asemenea comisie, chiar daca nu a functionat la nivelul asteptarilor societatii civile. Copii, de ce nu sunteti la fel de siderati referitor si la parlamentarii si alesii locali ai PSD, PP-DD, PC, PNL, UDMR, UNPR care erau de multa vreme cu dosare pe rol? Pastele mamii ei de obiectivitate de jurnalisti facuti la kil… Sau nu ati primit ordin sa puneti intrebari incomode la toti? Ca doar sunteti jurnalisti cu coloana vertebrala, nu?

Am afirmat de foarte multe ori ca jurnalistii consacrati fac o foarte mare greseala atunci cand nu accepta competitia deschisa. Chit ca voi fi acuzat de lipsa de modestie (putin imi pasa!), afirm raspicat ca si eu si inca multi alti necunoscuti avem de foarte multe ori comentarii mai pertinente, mai inteligente, analize mult mai exacte si mai de valoare. Ca sa nu mai pomenesc faptul ca foarte multi dintre noi criticam mult mai vehement guvernarile. De foarte multe ori si mult mai documentat si mai la obiect. Or in momentul in care un jurnalist oarecare se vede atacat de catre un Ponta sau de catre un Dragnea sau de catre un Voiculescu sau Mazare sau oricare altul, nu are niciun drept sa se planga atat timp cat nu incearca sa puna sub ochii acestora punctele de vedere ale altor cetateni care nu fac parte din presa. Dispersia unei eventuale riposte a unui potentat al zilei nu ar putea sa acopere intreaga masa a criticilor lui/lor. Pana la urma si egolatria si egocentrismul platesc. Stimati jurnalisti, voi chiar nu reusiti sa intelegeti ca daca ramaneti cantonati in cercul vostru autarhic, sunteti mai vulnerabili? Voi chiar nu reusiti sa intelegeti ca egolatria si narcisismul vostru face din voi tinte sigure? Voi chiar nu intelegeti ca numai impreuna putem sa speram ca vom schimba ceva? Oricum nu vrea niciunul dintre noi sa va ia locurile. Fiecare dintre noi avem vietile noastre. Numai ca intr-o competitie onesta cu noi, voi insiva ati reusi sa va ridicati nivelul si competitivitatea in cadrul breslei jurnalistilor. Voi alegeti!!! Intre egolatria stearpa si competitia cu tot ceea ce poate fi provocare, eu as alege competitia. Doar lucrul asta ar putea sa imi arate valoarea reala.

Mama nu a putut sa faca liceul la varsta la care era firesc sa il faca pentru ca era fata de preot provenita din familie de mici boiernasi de tara sau din boiernasi scapatati. Eu nu am putut sa dau la drept sau la psihologie pentru ca nu aveam origine sanatoasa nici pe linie materna nici pe linie paterna. Stiinte politice nici atat. Nici dracu nu ar fi reusit sa ma bage la Stefan Ghiorghiu. Drept este ca nici nu imi doream. Asta m-ar fi facut sclavul altora. Dupa atatea zeci de ani inca esti responsabil individual de ceea ce sunt membri familiei tale? Drept este ca pentru un parinte intervine raspunderea morala pentru educatia data copilului minor. Drept este ca pot fi incriminate (moral vorbind) apucaturile copilului care demonstreaza ca mosteneste relele apucaturi ale parintelui sau. Dar atat timp cat un membru major al familiei este raspunzator in fata legii, individual (asa zice legea), individul nu are voie sa fie facut raspunzator pentru actiunile acelui membru al familiei. Doamne, cat de prezente sunt mentalitatile proletare in constiinta natiei… Nu am invatat nimic din ceea ce ar trebui sa fie normalitatea. Ce cauta aceasta mentalitate in Parlamentul Romaniei? Vedeti? Si de asta spun ca sunteti niste mediocri parveniti.

Acest articol a fost publicat în pamflet/social/comentarii. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *