Intre libertatea cuvântului si subminarea intereselor unei tari

 
Intotauna am fost impotriva culpabilizarilor globale. A aborda niste vinovatii la modul global denota pe de o parte disiparea eventualelor vinovatii individuale la nivelul întregului grup luat in discutie ajungandu-se in felul asta la pierderea chiar a sensului de judecata dreapta sau act de justitie iar pe de alta parte denota o necunoastere a esentelor omenesti. In partea cealalta a medaliei este reaua intentie programata cu scopul destabilizarii sistemului insusi. In cazul de fata tara.
Ceea ce se intampla in tara asta in momentul actual este echivalentul unei piese proaste scrise de un schizofrenic si jucata de o trupa de cabotini cu totii paranoici. Iar mare parte dintre noi ne implicam ca un public de retardati care grohaie macabru si dau din picioare la fiecare replica rostita pe scena.
Buna parte dintre jurnalisti, dintr-un exces de zel total indoielnic fara nici un fel de legatura cu jurnalismul adevarat, prin felul cum prezinta stituatia dau senzatia ca totul este de pus sub semnul mare nu al indoielii ci al certitudinii raului. Nu poti sa sugerezi ca intregul sistem de sanatate si ca toti medicii si ca toti directorii de spitale sunt atinsi de filoxera coruptiei, incompetentei si relei intentii. Este foarte adevarat ca este un sistem care suporta extrem de multe imbunatatiri si corectii. Dar nu poti sa induci in constiinta publicului o neincredere totala in acest sistem. Si acolo oamenii sfintesc sau murdaresc locul. Or in cazul asta trebuiesc lasati sa faca curatenie cei care trebuie sa o faca. Nu populatia poate aplica legea individual. Populatia poate crea insa un curent de opinie devastator, contrafacut si complet neproductiv.
La fel trebuie pusa problema si in cazul SRI si in cazul procurorilor si in cazul judecatorilor si in cazul politistilor, profesorilor, generalilor si in cazul tuturor celor care intr-un fel sau altul reprezinta statalitatea. Daca privesti Parlamentul in ansamblu, pare o masa diforma urat mirositoare. Daca insa ii iei individual, par a fi oameni totusi. emoticon smile:) Glumesc. Esenta este aceeasi si in cazul parlamentarilor: vinovatiile trebuiesc stabilite individual. Lipsa de competenta a unuia sau altuia trebuie taxata la vot.
Or in cazul globalizarii vinovatiilor tuturor institutiilor mentionate nu facem decat sa atacam statalitatea insasi. Ne folosetse noua ca tara? Nu, in niciun caz. Dimpotriva! Foloseste insa extrem de mult tuturor celor interesati in existenta unui stat slab care poate fi in felul asta extrem de usor destructurat si vulnerabilizat. Sa nu uitam totusi ca asa cum suntem noi, suntem totusi destul de stabili ca stat in zona asta extrem de framantata de interese potrivnice.
In consecinta stimati jurnalisti care in numele ratingului, audientei si vizibilitatii egolatre sunteti tentati sa hiperbolizati si sa induceti sentimentul de culpa generala, incercati sa fiti jurnalisti profesionisti si sa prezentati fapte concrete, vinovatii concrete si nu mesaje manipulatoare care induc certitudinea unei vinovatii globale a întregului stat. Pe termen lung nu va faceti bine nici voua (cei care nu sunteti implicati in actiuni intentionate de destabilizare) pentru ca urmarea ar putea fi la limita restrângerea chiar a libertatii de expresie, la restrângerea drepturilor cetatenesti, la restrângerea dreptului de a opta, la limitarea libertatii insasi. Doritori interni si externi sunt destui.
Nu este fair play abordarea culpabilizarii globale. Asta in cazul in care nu sunteti rau intentionati si nu lucrati la comanda. Unii dintre voi sigur sunt.

Acest articol a fost publicat în pamflet/social/comentarii. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Intre libertatea cuvântului si subminarea intereselor unei tari

  1. sachelarescu calina spune:

    eu nici nu mai pot sa ii ascult cu lipsa lor de gandire dar sa mai fac efortul cu manipularile lor de 2 lei … NU TOTI SUNTEM TAMPITI LOR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *