Aberatii, aberatii, aberatii in marea intrecere a incropelii

Un administrator de local care uneori se joaca cu focul, pentru impresia artistica sau numai pentru ca asa vrea muschiul lui, daca are putina minte, este suficient sa posteze dracului pe unul cu un furtun de apa in mana, pentru cat timp tine focul ala, langa locul cu pricina.
Orice cetatean plateste impozite la stat. Aceste impozite merg si la MAI in subordinea caruia se afla pompierii si ISU. Pai in cazul asta, pentru impozitele astea, statul ar avea obligatia sa isi protejeze contribuabilul (persoana fizica sau juridica) angajandu-se ca in orice loc in care se aduna mai mult de tz oameni sa aduca, preventiv, un echipaj de pompieri profesionisti. Asa cum stiti ca in orice convoi care il insoteste pe presedinte sa bagati si o ambulanta, nu vad de ce acolo unde se aduna mai mult de 100 de oameni sa nu puneti o ambulanta si un echipaj de pompieri. Ca doar 100 de platitori de impozite sunt mult mai importanti decat un presedinte al Romaniei. Fomfait, galagios, ipocrit sau doar prost. Punct! Ciocu mic ca ma enervati. Si atentie, toate astea nu contra cost pentru ca un contribuabil oarecare a platit deja impozite pentru ca statul sa il protejeze. Si nu l-ar proteja pe proprietarul sau organizatorul cu pricina ci pe cetateanul care participa.
Este treaba micului sau marelui investitor sa isi faca o locanta cum vrea el. O bodega sau un local de lux unde se aduna curvele din politica. Dar eu ca stat vin si iti spun: ai materiale inflamabile in interior, nu ai voie nici macar sa fumezi acolo. Te las sa ti-l faci cum vrei tu dar vezi ca vin periodic si te controlez. Si daca am gasit un bat de chibrit, ti-am inchis cosmelia si te mai si pun sa platesti cat ma-ta nu ar fi visat vreodata ca ai putea plati ca altfel nu te-ar mai fi fatat. Boul dracului. Ma rog. Vitel. Excesul de reglementare nu este nici stimulativ nici productiv. Dimpotriva, este distructiv. Excesul de responsabilitate insa este in favoarea consumatorului. Altfel, imbecit stat roman, nu faci decat sa fii mai catolic decat papa. Si nu reusesti sa fii decat prost blana.
In orasul meu s-a pus pe picioare (si probabil la fel se intampla in foarte multe orase) un asa zis „centru vechi”. In PUZ-ul primariei se spune foarte clar ca toata aceasta zona este destinata numai barurilor, restaurantelor si cluburilor. Or Primaria stie ca absolut niciuna dintre aceste cladiri nu dispune de suficiente cai de acces pentru o eventuala evacuare fortata. Ca sa nu mai vorbim ca nu ai voie sa pui pe peretii cladirilor aparate de aer conditionat, climatizare sau ventilatie. Partea proasta este ca toate aceste utilaje nu vor ele cu dat dracu sa pluteasca in aer undeva la cateva sute de metri inaltime. Iar marii profesionisti din primarie nu au aflat lucrul asta. Hidranti pe strazile alea? Numa cat sa se adape cireada primariei. Ce bine ca a creat camp de actiune pentru controlorii de bilete si de autorizatii. Pai fatzi primarito (asta este forma de reverenta pentru zonalul lexic de premier „fa”; deci nu poti spune ca sunt ireverentios), cand tu ai aprobat PUZ-ul asta, nu ai stiut despre ce este vorba sau ai vrut intentionat sa il pui pe micul investitor in situatia de a plati cat nu face? Concluzia? Autoritatea statului lucreaza in dezacord cu autoritatea statului. Evident de amendat sunt numai cei care au nesimtirea, impertinenta sa vrea sa faca ceva si sa nu stea cu mana intinsa la stat.
Sa va mai povestesc si despre alte aberatii pe care bizonii le pun numai in seama celor destinati doar sa plateasca? Statule cretin, tu esti principalul creator de incropeala, de lipsa de responsabilitate, de lipsa de eficienta, de coruptie, de lipsa de responsabilitate, de amatorism si lipsa profesionalismului in toate. Aia pe care tu ii amendezi nu sunt decat micile tale creaturi zombificate. Monstrul tu esti. Lasa profesionistii sa isi faca treaba. Bani sunt destui daca tu stat nu mai furi.

Acest articol a fost publicat în pamflet/social/comentarii. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *