Au furat statuile

Parasindu-si soclurile lor anoste, statuile au inceput s-o taie din tara. Sau sa o ia razna, satule de nepasarea ce iese odata cu firul ierbii. Andrei al meu ar spune ca se tireaza. Acelasi drac.
    Gurile localnice rele dau vina pe  tigani. As! Fenechiu inca nu spune nimic si nici usturoi nu a mancat.  Raul, ramul, tiganii din Oltenia, prea cinstitii parlamentari o dau cotita pe dupa cires. Cum sa se intample asa ceva in dulcele targ al Iesilor? Grupurile pro Schengen fac cu ochiul si arata catre premier. Exclus! Parerea mea. Ar fi trebuit sa se dubleze. Antonescu iese si asta din calcul: dormea. PDL-ul nu mai fura nimic: nu mai au acces nici macar in parcuri nepazite. Noii veniti inca nu stiu nici cum ii cheama asa ca din lipsa de identitate nu ii pot lua in calcul. Aaaaaa…. Daaaaaaaaaa!!!! Baseeeescu!!! Sigur ca da. Este singurul care poate face rau in tara asta. Cum dracu de nu m-am gandit pana acum? Hmmmm…. Si asta iese insa din calcul pentru ca era ferecat la Cotroceni. Grupurile de atitudine civica s-au vaporizat intre un meci de fotbal, un protest ratat ca o erectie intarziata si o acceptare resemnata a faptului ca oricine poate fenta justitia iar pe maria sa POPRUL il doare in buba amorfizata de anestezicele servite intens de Antena 3 : Voiculescu sa traiasca.  Si atunci cine? Extraterestrii sunt si astia exclusi pentru ca de cand au aflat ca nu mai e rost de Europa, sigur ar fi controlati la vama. Despre intelectualitatea tarii nici vorba. Astia sunt prea ocupati cu privitul in oglinda. Pana or afla ca este alta mai frumoasa peste sapte munti, sapte vai si-o vaaale-adancaaaa, saaaaapteeeee vaaaaaaiiii si-oooo vaaaale-adancaaaaa.
     In timpul asta un nestiut isi ia zilele de disperare. Armata lu` Dogaru zace moarta de beata la asemenea stire si o doare in prostata: nu mai este de interes public. Cativa nemernici (doar pentru ca sunt din ce in ce mai saraci) sunt scosi in strada de catre bietele banci in timp ce grevista foamei (aia care infuleca  ca sparta la lumina lumanarii pentru ca a doua zi sa fie imbujorat-pierduta in fata camerelor de luat vederi) lauda un buget al invatamantului mai mic decat cel impotriva caruia protesta pe sub mana frecandu-si languros picioarele pe sub masa cu contabila de la Intact. Doamna `ntatoare, parca ziceai ca iti dai demisia daca nu se mareste bugetul invtamantului. Sau ti-a afectat, indestularea indurata, aducerea aminte? Nu-i de mirare ca faci asemenea declaratii atat timp cat ai fost in carul care s-a rupt.
    Si totusi unde sunt statuile? Sa fi plecat peste Prut pentru un interviu cu Vocea Moscovei? Foarte posibil. Cu toate ca nu ii vad atat de inteligenti incat sa o planifice si pe asta. Ca sa nu mai spun ca nu reusesc sa stie chiar tot. Altfel ar fi pomenit ceva despre protestele de la fabricile inchise de strategicii investitori rusi. In felul asta ar fi aflat si Guvernul Romaniei si papagalii de la Antena 3. Astea nu sunt de interes public. Asa ca da-i dracu, sa fiarba in suc propriu angajatii aia.
    Orgoliile imprastiate in grupuri pe facebook sau redactii revolutionare in cautarea dreptatii ratingului, nu vad mai mult de lungul nasului si adancimea buzunarului in timp ce inamovibilii se joaca de-a abuzul de democratie si voteaza demitere dupa demitere doar pentru ca asa vrea uterul lor pivniceresc.
    Oamenii? Oamenii incremenesc in impietrirea statuara (si deja statuata prin ordin de partid si guvern) a unui vis ce se indeparteaza pe zi ce trece odata cu speranta ca cineva ii va fura si ii va duce departe. Probabil acolo unde a intarcat mutul iapa. Nici macar scumpirea bauturilor nu ii va mai trezi din betia agonizanda si aia. Putinii ramasi in picioare se cearta pe paternitatea cuvintelor in loc sa le foloseasca impreuna ca sa compuna o fraza inteligenta cat rugaciunea de seara. Apoi vor naste monstri. In felul asta statuile neamului, alea din Copou si din constiinte, pot fi furate mai usor.
Acest articol a fost publicat în pamflet/social/comentarii. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *