Cu incompetenta pe inalte culmi de progres

Din pacate premierul Ponta, in jmechereala-i aroganta necuantificabila in limitele inteligentei si cu atat mai putin in ale bunului simt, mizeaza mult prea mult pe uitare si pe nestiita celor carora li se adreseaza. Si se adreseaza NUMAI alegatorilor lui, nu intregii populatii, asa cum ar fi normal. Omul asta nu guverneaza ci este intr-o continua campanie electorala. Toate marile promisiuni le-a uita. Toate marile obiective pe care si le-a propus, le-a ratat (privatizarea OLTCHIM, privatizarea Postei Romane, privatizarea CFR Marfa, managementul privat la marile companii de stat, reducerea contributiei CAS, renuntarea la taxa auto, reducerea fiscalitatii, eradicarea coruptiei, noua lege a sanatatii, regionalizarea, o noua Constitutie si inca multe altele). Cu toate astea, continua sa promita realizari marete: mii de kilometri de autostrada, cresterea nivelului de trai, un milion de locuri de munca, irigatii etc etc etc. Isi schimba atat de des punctul de vedere asupra unui lucru oarecare incat te intrebi la modul foarte serios daca nu cumva omul asta are o mare si grava problema de sanatate mintala. Mie unul imi este evident ca este cel mai slab produs al PSD in materie de executiv. Dupa un an si jumatate de guvernare in care a ratat tot ce putea fi ratat (ba a tinut sa inventeze teme pe care si-a dat toata silinta sa le rateze) evident ca vina o poarta tot Basescu si greaua mostenire. Nu pot accepta ca Guvernul nu are suficienti juristi priceputi incat sa nu ii sopteasca nimeni care sunt competentele CSAT. Sunt sigur ca ii are. Numai ca in momentul in care paseaza o hotarare catre CSAT, stiind ca acest CSAT nu are nicio competenta legala sa se pronunte, o face doar ca sa arate propriilor alegatori ca se bate cu nemernicul de Basescu, cu tiranul, cu dictatorul. Cand face lucrul asta, uita insa sa mentioneze ca in CSAT numarul majoritar de membri este compus din ministri USL. Plus inca doi generali, plus un consilier prezidential plus nemernicul, tiranul, dictatorul. Iar hotararile se iau in unanimitate. Asa zice LEGEA. Ori in cazul buclucas in care i s-a cerut CSAT sa avizeze privatizarea CFR Marfa (avizare care nu intra in atributiile legale ale CSAT), hotararea ca nu este menirea CSAT sa avizeze privatizarea CFR Marfa a fost luata in UNANIMITATE (ca orice hotarare de altfel).
Ponta se bate de fapt cu neincrederea din ce in ce mai mare a alegatorului. Disparitia sa si a celui de al doilea om in stat (l-am numit pe adormitul Antonescu) este o dovada de imaturitate si de infantilism greu de incadrat. Ca sa nu spun lasitate. Nu contest faptul ca orice om, indiferent de functia pe care o ocupa in stat, are dreptul la odihna si la intimitate. Numai ca in momentul in care comunicatorii USL afirma ca nu stiu unde este premierul si adormitul, in momentul in care seful statului nu este informat, in momentul in care ministri intrebati sustin ca nu stiu unde sunt cei doi, deja avem o mare problema. I-a rapit cineva? Ii supune cineva la perversiuni sexuale intr-o hruba insalubra? S-au pierdut in zona crepusculara? Au probleme dosnice? Drept este ca eu unul nu le simt lipsa. Duca-s-ar unde a intzarcat mutul iapa, ca prea isi bat joc de tara asta. Dar noi ca tara avem o mare problema in momentul in care nu stie nimeni nimic despre locul unde ar putea fi premierul si al doilea om in stat. Este si asta inca o dovada a amatorismului, a lipsei de responsabilitate, a felului in care acesti oameni inteleg sa respecte tara si oamenii tarii in fruntea careia se vor. Pana acum nu era zi in care permierul sau presedintele Senatului sa stranute si sa nu apara pe sticla cu lamuriri elucubrante despre stranutul lor. Chipurile in numele transparentei. Pe dracu! In numele campaniei de abureala nationala. Iar acum cand arde rau de tot privatizarea CFR Marfa, cand somajul creste in acelasi ritm cu temperaturile de afara, cand preturile zburda vesele catre inalte culmi de progres, s-a dus dracului toata transparenta in numele dreptului la viata privata. Nu ma intereseaza, ma domnilor, pozitiile voatre favorite, nu ma intereseaza lotiunea de corp sau producatorul stimulentelor sexuale pe care le luati, nu ma intereseaza chiar deloc viata voastra erotica virtuala (ca in cazul proastei aleia care in loc sa taca dracului din gura, face valuri mari mai ca o tzatza la marginea santului) dar mi se pare cat se poate de normal ca eu ca cetatean care va platesc concediile, crizele de personalitate, crizele de isterie, tratamentele la cine stie ce clinica din State, sa va pretind sa imi spuneti ca tara este in siguranta.
Ma premierule, pe mine nu ma intereseaza luptele tale cu Basescu. Oricum asta iti demonstreaza de fiecare data ca dai la greu cu carata in rahat. Pe text de lege. Pe mine ma intereseaza sa traiesc mai bine. Sa nu mai creasca taxele (asa ai promis, nu?). Sa nu mai fiu furat ca in codru. Sa stiu ca impozitele luate de la mine ca cetatean sunt folosite in interesul meu si al tarii mele (a ta nu prea cred ca este) nu in interesul clientelei de partid (parca ziceai ca gata cu clientela). Pe mine ma intereseaza sa fie peste tot oameni competenti nu numiti pe criterii politice (hai ma da-o dracu! chiar si o bucatareasa trebuie sa fie membra a partidului tau ca sa o angajati?). Pe mine ma intereseaza intai sa imi bagati canalizare, apa si apoi sa imi asfaltati strada (in ordinea asta nu in ordine inversa) si abia apoi sa ma aburiti cu concerte, fantani arteziene sau palmieri. Pe mine ma intereseaza sa iesi din aceasta continua campanie electorala si sa imi arati ca faci ceva pentru binele societatii. Am convingerea ca realizari sociale si economice ar fi un capital electoral mult mai puternic si mai stabil decat prea desele tale discursuri belicoase dar in aceeasi masura iresponsabile, gaunoase, inconsistente. Cat timp crezi tu si cati oameni crezi tu ca se vor mai lasa prostiti de instigarile tale lipsite de suport legal? Parca ziceai cu putin timp in urma ca privatizarea CFR Marfa este un succes. Ce iti mai trebuie avizul CSAT atat timp cat este numai de competenta Guvernului sa semneze contractul de privatizare? Semneaza-l, nene! Sau nu ai suficient sange in instalatie sa iti asumi decizii? Pentru mult mai putine nastrusnicii (drept este, cu ajutorul neprecupetit al antenelor si banilor lui Voiculescu dar si al zapacitilor lui Dogaru) au cazut doua guverne. Pe cine dracu mai vrei tu sa prostesti?

Acest articol a fost publicat în pamflet/social/comentarii. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *