Cu pisica neagra la Guvern

 

Pe contul Lia Olguta Vasilescu a aparut ieri o postare (nu stiu daca este un fake sau este chiar contul primarului Craiovei) si trei comentarii ale Liei Olguta Vasilescu pe care le reproduc mai jos:
„Nu stiu cui am gresit noi, cei multi, de trebuie sa ascultam toata duminica despre moartea cuiva care nu ne-a interesat deloc in timpul vietii. Si mi se pare culmea tupeului, cand ai palate, limuzine, vase de aur, coroana etc. sa ceri bani de la guvern ca sa-ti repatriezi mortul. Stiu! N-am inima… Nu am picatura de compasiune pentru o familie indoliata… etc. Dar daca indrazneste cineva de la guvern sa dea bani pentru Cioaba, cand mie imi cade spitalul de copii in cap, va iesi circoteca mai mare decat cea la care hahaia Basescu si primea nevasta lui cocosei.

Guvernul sa lase prostiile cu asa zisul „rege” al romilor si sa ne dea la Craiova prin fonduri europene bani sa ne facem noul spital, asa cum ne-au promis ca ne ajuta Sa faca romii cheta si sa-si inmormanteze „regele”. Ce treaba avem noi cu aceasta problema? Cati romani au fost ajutati vreodata din partea neamului lui bogat-Cioaba? Raspuns! Niciun roman!

Averea estimata a „regelui” Cioaba este de trei milioane euro, potrivit PRO TV. Din ce i-o fi facut? Din vanzare de seminte? Si de ce sa dea guvernul 300 mii?

Averea lui Florin Cioaba este estimata la 2 milioane euro! Asa ca arefamilia 350.000 $ pentru datorie si sa-si inmormanteze capul familiei regeste cum o fac ei deja!”

Nu pot spune ca, principial vorbind, nu sunt de acord cu punctul de vedere al primaritei din Craiova, daca aceasta pozitie este una sincera si onesta fata de alegator (avand in vedere resentimentele mocnite ale populatiei craiovene indreptate impotriva puternicei si problematicei comunitati tiganesti din oras), chiar daca are o foarte mare incarcatura de „actiune de imagine” exprimata in stilul lipsit de abilitate si tact politic, deja consacrat, al primaritei din Craiova. Pentru mine simptomatica este amenintarea fara echivoc din urmatoarea formulare: ” Dar daca indrazneste cineva de la guvern sa dea bani pentru Cioaba,….va iesi circoteca mai mare decat cea la care…”. Pun aceasta afirmatie in legatura cu anuntatul protest impotriva Guvernului al unor primari din judetul Constanta si cu apropierea fara dubiu (etalata de primarita din Craiova, in campania electorala) fata de primul cocalar al tarii, primarul Constantei. Oare vrea cumva Mazare sa ii arate pisica moarta lui Ponta? Este Mazare atat de incoltit? Sau este vorba doar de o diversiune la care apeleaza PSD in ultimul timp ca sa dea senzatia unei vieti de partid democratice? Putin probabil avand in vedere faptul ca PSD exceleaza printr-o disciplina interna in care nimeni nu are voie sa iasa din cuvantul sefului. Daca este doar un exercitiu de imagine, atunci partidele de opozitie ar trebui sa sesizeze rapid noua schimbare de politica de imagine pentru ca acest tip de exercitiu are un mare impact pozitiv asupra electoratului PSD (sa nu uitam ca primarii au o mare influenta in orice proces electoral!!!). O alta forma de minciuna de altfel. Inca o minciuna care are ca rol escamotarea lipsei de performanta a Guvernului, cheltuirea mult mai multor alti bani pe o multime de nimicuri si aranjamente, promovarea la nivel national a hotiei legiferate, exacerbarea clientelismului de partid.

Acest articol a fost publicat în pamflet/social/comentarii. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Cu pisica neagra la Guvern

  1. Adrian spune:

    Catalin, stai linistit!!!nu este vorba de nicio amenintare!!!asa dă bine la presa , in general in media. Cand, basexul ameninta live la tv,judecatorii sunt sigur ca ai fost si mai mult ingrijorat si l ai trimis direct in categoria SCARBELOR!!!

    • Sincer sa fiu nu prea inteleg ce legatura are cu subprefectura. In scrierea mea era vorba despre jocurile de imagine din interiorul PSD. De ce absolut orice trebuie sa fie intors din condei spre Basescu? De ce nu pana la Iliescu sau Ceausescu sau Vlad Tepes sau Decebal? Era vorba in articolul meu despre Basescu? Stai linistit ca am scris si despre Basescu si am avut in vedere numai analiza. Atat cat ma duce pe mine mintea. Exat despre „asa da bine la presa” era vorba iar eu am mers mai departe pana la intrebarea: care este mobilul din spatele unui asemenea joc de imagine?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *