Epigoni si pelteaua branzitaSe tot hraneste creativitatea romaneasca din ritmul, versificatia si jurnalismul eminescian. O multime de poeti cu faima, mofturi si glose neinspirate, smulg oftaturi prelungi in jurnale de cartier facand praf si pulbere nu numai rima si ritmul eminescian dar si inimile statute ale fecioarelor despletite cazute pe spate si oprite din cadere de atentia de o secunda a prea multilor epigoni. Scriitori in zeghe urca treptele spre nicaieri in uralele multimii impletite ca niste cozi de cal insuficient curatate de balega abundenta provenita miraculos din dosuri cabaline in urma ultimelor deversari de principii ipocrite. Nimic nou sub soare. Doar aceeasi si aceeasi mizerie ranceda ce razbate din zambetele la fel de rancede ale sobolanilor poleiti pe care lumea ii venereaza ca pe aurita baterie de chiuveta a lui Ceausescu despre care toti zevzecii spun ca ar fi fost din aur masiv.
Eu nu le mai pot tine ritmul. Se intampla atat de multe incat ai zice ca spiridusii cei rai au scapat din lesa si s-au apucat sa imprastie in lume confuzie, perdele de fum, scandaluri, conflicte, marsavii, marlanii, potlogarii, prostii cu bataie lunga si boala psihica cat cuprinde. Cum ne-am lasat dresati sa salivam intens atunci cand presa ne aprinde becul, scapam din vedere ceea ce se intampla dupa perdea. Si, de la Lucian Blaga citire, sunt perdele dupa perdele intr-o succesiune a carei finitudine nu o poate banui nimeni. Partea buna este ca dupa fiecare perdea se gaseste cate o cutie a Pandorei pe care clovnii cu gulere patate si redingote purpurii le deschid ca pe conservele rusesti raspandite prin antene si aparatele de partide si de stat.
Toata lumea sta cu ochii cand pe Mondialu, cand pe Felix, cand pe Ilie Nastase in uniforma lui de ridicol general african scapat din lant exact in menajeria politica, cand pe cine stie ce alt „eveniment” care ne hraneste apetitul insatiabil pentru circ si derizoriu. In timpul asta, protejat de clar-obscurul scandalurilor si vesnicelor acuze ca „Basescu e de vina”, Ponta mai da o ordonanta de urgenta care omoara educatia si viitorul tarii. Ca doar avem nevoie in tara asta numai de prosti, nu? In sfarsit Cati Andronescu isi vede visul de aur al omenirii, implinit: invatamantul universitar obligatoriu, la liber, fara bacalaureat si profesori titularizati politic. Cum nimeni nu mai sta cu ochii pe inactivitatea guvernului, in sfarsit Ponta poate sa zburde in voie prin lanul de porumb al incompetentei patentate si legiferate. Si cate alte surprize nu ne-o mai fi pregatind in timp ce noi salivam intens la vederea lui Voiculescu cu aureola lui de catuse. Nici nu putea spera Ponta la o perioada de liniste mai buna.
Profitand de nebunia generala, Tariceanu isi mai trage un PSD micut iar dreapta isi da pe tacute cu stangul in dreptul si rasufla usurata ca electorii ei nu o mai critica decat din cand in cand si atunci cu multa timiditate. Asa ca mimeaza coeziunea, fuziunea, intruziunea esuata in salvarea si recuperarea politicienilor care nu vor sa se desparta de privilegiile dobandite cu atata greutate in atatia ani. Nu au nevoie de schimbare ci doar de revansa si conservarea pozitiilor individuale. Noapte buna, Romania. Fecunditatea ta si obstinatia cu care te incapatanezi sa nasti in timpul somnului, te face demna de Cartea Recordurilor. Mai amanam ceva timp constructia. Inca mai este de furat si oameni de pacalit.

Acest articol a fost publicat în pamflet/social/comentarii. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *