Este tara MEA, nu a voastra!!!!

Stiu, domnule Presedinte, imi vei spune ca politica este o curva si ca nu domnia ta ai facut-o asa. Stii ce? Putin imi pasa! Cred ca nu te-ai prins ca eu unul exact curva nu o mai vreau.
       Sunt unul dintre putinii care, cu ceva timp in urma, a afirmat ca domnia ta ai tot dreptul sa iti exerciti functia, prin prerogativele conferite de Constitutie, asa cum crede domnia ta de cuviinta, in virtutea juramantului depus la investire, dincolo de ce ar zice unul sau altul sau un necunoscut ca mine (un neica nimeni!). Lucrul asta insa nu te obliga sa nu imi explici si mie toate dedesubturile deciziei tale. Imi cer scuze ca nu pot sa cred orbeste si ca nu am stofa de fan ce este gata oricand sa isi aduleze idolul, orice ar face.  Eu sunt doar alegator cerebral si optez numai in urma unei analize. Facuta cu propriul meu cap si in functiie de informatiile pe care le am. Nu iubirea netarmurita fata de domnia ta m-a indemnat sa te votez ci comparatia cu competitorii domniei tale de la acea vreme: domnii Geoana si Antonescu. Deci nu eu iti sunt dator domniei tale cu credinta neconditionata ci domnia ta imi esti dator mie cu explicatii pentru simplul fapt ca te-am investit, prin votul meu, cu cea mai inalta functie in stat, in Romania MEA!
      Imi cer scuze ca nu ti-am urmarit conferinta de presa. Eram ocupat si la acea ora sa creez plus-valoare, impozite si taxe. Si crede-ma ca o faceam fiind si cu o durere de cap crancena.
      Domnia ta cred ca nu realizeaza faptul ca in vara trecuta nu mi-am pus pielea la mezat ca sa il apar pe Traian Basescu ci ca sa il apar pe PRESEDINTELE tarii MELE si LEGALITATEA.
      Evident ca este dreptul domniei tale sa il numesti pe X sau pe Y din considerente numai de domnia ta stiute. Dar in momentul in care ma vezi ca eu il socot pe X sau pe Y ca fiind un individ controversat, cred ca respectul fata de mine ca alegator te obliga sa ma lamuresti de ce ceea ce ieri era rau azi este bun. Te rog sa nu incerci sa imi invoci iarasi butada conform careia politica este o curva. Ti-am mai spus ca sunt de acord dar ca eu unul nu o mai vreau curva. Prea mi-am irosit  viata intr-un imens bordel. Posibil ca domnia ta sa iti fi asumat si acest aspect sordid al vietii romanesti si sa il accepti cu stoicism (chiar! cum poti domnule sa primesti la masa domniei tale, fara ca interesul national sa ti-o impuna, o silfida a carei gratie verbala se manifesta prin magistrale rostiri publice – ce ma duc cu gandul la sindromul Tourette – de o inestimabila valoare teoretica pentru restul omenirii si practica pentru domnia sa?  sa iti citez: “de azi inainte mai stau la discutii in contradictoriu, cu argumente, evident, numai cu cei care fac ceva si in concret, nu doar freaca tastele pe facebook. pentru restul, un anticipat si racoros: va fut in gura ! multumesc pentru intelegere. Atenţie la nume, că altfel staţi la mantinelă, zic! :))) În rest ca s-o citez cu adăugare pe autoare; SFIGFN Legendă: (FN=fără nr.)” am incheiat citatul) pe mine insa totul ma obliga sa nu mai vreau asa ceva.
     Am inteles ca PDL-ul nu a mai fost bun (cam tarziu te-ai prins), am acceptat ca pe Mihai Razvan Ungureanu nu il mai ai la suflet (nici eu nu il socotesc pregatit inca dar pe bune ca tipul imi place foarte tare pentru decenta si intelienta lui chiar daca nu mi-a placut ca s-a dezis de principiile de la care a plecat atunci cand a facut Forta Civica), ti-am dat dreptate ca tara asta mai are nevoie si de liniste atunci cand ai semnat acel pact (firesc de altfel) de coabitare cu un premier care iti era adversar (asta civilizat spus), am inteles si intentia ta cand ai incercat sa ne duci putin cu presul cu Miscarea Populara, cred ca pot sa diger, chiar daca mai greu, chestia cu viitorul Partidul Popular, dar nu pot inghiti absolut deloc inconsecventa atunci cand este vorba despre principii.
    Te rog sa nu te panichezi ca iti scriu aceste randuri. Este dreptul tau ca sef al statului (MEU!!!) sa iti exerciti prerogativele prezidentiale conferite de Constitutia ROMANIEI. Sunt ultimul care m-as gandi sa iti contest acest drept LEGAL. Atat timp cat vreau legalitatea in tara mea, ar fi chiar aiurea sa iti contest un drept legal, chiar daca nu imi place. Te rog sa stai linistit, nu am sa te injur. Nu am sa ajung sa scuip. Nu am sa imi torn, deznadajduit si dezamagit, cenusa in cap. Esti totusi PRESEDINTELE tarii mele. Te rog sa ma crezi ca a fost un moment cand am fost tare revoltat cand, cu ani in urma, un neispravit venit in tara asta, a avut comportament lipsit de respect fata de presedintele tarii de atunci, chiar daca presedinte era Ion Iliescu caruia nu am sa pot sa ii iert niciodata ce nu a facut pentru tara asta, nu am sa pot sa ii iert niciodata oamenii care au murit fara rost, nu am sa reusesc sa ii iert niciodata anii irositi din viata acestei tari. Dar in momentul ala era presedintele tarii MELE iar neispravitul ala imi jignea TARA in momentul in care nu imi respecta presedintele tarii. Ei bine, chiar daca nu am sa fac nimic din ce te-ai astepta sa fac (pot accepta necesitati pe care nu le stiu, pot accepta si faptul ca jocurile nu le faceti voi in tara, pot accepta si contextul politic mai larg, pot accepta vulnerabilitatea economica a tarii MELE, pot accepta foarte multe). Dar nu pot accepta sa iti tratezi cetatenii cu o superioritate aproape dogmatica. Il vrei pe Nitu? Nicio problema! Dar mie imi esti obligat sa imi spui de ce acum cateva luni nu era bun iar acum este. Si mai esti obligat sa imi spui daca au disparut valorile si oamenii bine pregatiti din tara asta. Pentru ca prea vad continuu numai aceleasi si aceleasi figuri sau tipologii in sferele viciate din inaltimile tarii MELE!!!!
Acest articol a fost publicat în pamflet/social/comentarii. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *