Intre bine si rau

As vrea sa fiu foarte bine inteles…Nu l-am votat pe Iohannis pentru ca nu mi-a spus absolut nimic. Chiar daca are fata americana de presedinte. Eu unul nu tin ca presedintele tarii mele sa fie frumos, aratos si devreme acasa. Pe de alta parte insa sesizez de multa vreme pericolul pe care il reprezinta Ponta pentru tot ceea ce ar putea sa insemne progres in tara asta. Intuind destul de exact caracterul lui infect, nu as fi facut cine stie ce tapaj pe tema asta daca nu s-ar fi dovedit si un pericol complet pervers pentru tara asta. Si vreau sa fie foarte clar! Eu nu ma pronunt, principial vorbind, impotriva unui partid de stanga ci impotriva lui Ponta personal. Pentru ca un caracter infect a carui mediocritate nu exceleaza decat prin perfidie, hotie, ipocrizie si minciuna, nu a facut altceva decat sa se inconjoare de indivizi care au dus aceste „calitati” la nivel de principii ale statalitatii. Din pacate insa se pare ca romanii din tara asta si din diaspora nu sunt interesati decat de ziua de azi fara sa gandeasca viitorul.
Nu este de neglijat faptul ca romanii din diaspora nu s-au prezentat la vot decat cam 5% dintre ei. S-au rupt atat de mult de tara? Li s-au rupt radacinile doar in numele unui trai mai bun? Dumnezeu stie. Ceea ce s-a intamplat cu votul romanilor de peste Prut este iarasi simptomatic. Romanii din tara, dincolo de realitatea imediata a traiului lor, l-au preferat pe Ponta intr-un procent mult mai mare decat acesta ar merita. Ponta este totusi simbolul raului si cu toate astea romanii il prefera sau pur si simplu accepta pasiv aceasta realitate ce are toate sansele sa se transforme in fatalitate pentru o tara si un popor atat timp cat 15 milioane de oameni sunt dispusi sa accepte ca in jur de alte 3,5 milioane de oameni sa hotarasca destinul lor. Ponta, orice ar face si de absolut oricine si sub orice forma l-ar sustine, nu ia in total decat in jur de 4 milioane de voturi. Am mai facut asemenea estimari si, din pacate, nu m-am inselat. Nu m-am inselat nici in privinta procentelor obtinute de catre ceilalti candidati. Mi se pare mai mult decat ingrijorator faptul ca Monica Macovei candidand cu un slogan axat pe justitie, nu a reusit decat undeva peste 4%. Concluzia? Asta este numarul romanilor interesati real de justitie in societate. Or in atare situatia a declara ca vrei sa faci un partid care sa aibe ca platforma justitia, este o mare naivitate. Dincolo de abordarea festivist-victorioasa a Elenei Udrea, Traian Basescu ar trebui sa aibe barbatia sa isi recunoasca esecul proiectului sau. Si am afirmat lucrul asta chiar de la infiintarea intai a fundatiei si apoi a partidului. Asa ca nu pot fi suspectat ca sunt viteazul de dupa razboi. Au pornit cu stangul.
Este romanul doar victima propagandei malefice a RTV si Antena 3? Este optiunea romanului dominata de doctrinele de stanga? Este romanul un om atat de rau ca structura incat sa fie atras inexorabil de rau, hotie, minciuna? Are romanul caracterul atat de infect incat sa opteze in mod obiectiv numai pentru caracterele infecte? Sincer? Nu stiu. Stiu doar ca realitatea este cea care se vede daca ai ochi sa o vezi si mintea limpede sa o accepti ca existenta. Da, romanul este sarac iar lucrul asta il duce in situatia sa fie extrem de usor de cumparat. Atunci de ce romani care nu pot afirma ca sunt saraci opteaza atat de ferm pentru unul ca Ponta si toata gruparea din spatele lui? Da, romanul este needucat si neinformat. Dar exista si oameni bine informati si destul de educati care totusi afirma ca albul este negru cu o nonsalanta debordanta. Iar acesti oameni spun semenilor lor ca Ponta este ingerul pazitor al Romaniei.
Am stat si m-am intrebat onest daca nu cumva eu sunt cel care greseste. Si am intors-o pe toate partile. De fiecare data am ajuns insa la aceeasi concluzie: nu, nu gresesc! Ponta este unul dintre marile pericole pentru tara asta. Or in atare situatie este cazul ca Monica Macovei, Elena Udrea, Traian Basescu, Teodor Melescanu. Dan Diaconescu si ceilalti candidati sa isi indemne sustinatorii sa voteze pentru Iohannis. Da, nu credeam ca am sa repet situatia din 2000 cand am crezut ca mi se usuca mana daca bag biletul ala in urna dar l-am votat totusi pe Iliescu. Nu, Iohannis nu poate fi comparat cu Iliescu dar oricum nu este ceea ce mi-as fi dorit ca presedinte al tarii mele. Cu toate astea am convingerea ferma, bazata pe analiza si nu pe optiuni irational-viscerale, ca Victor Ponta nu are voie sa ajunga presedintele acestei tari. Nu cred ca divinitatea il va elimina pur si simplu dintre noi dar cred ca oamenii pot sa o faca. Sau poate si asta ar fi tot o forma de manifestare a vointei divinitatii. Orice alternativa la rau este un pas spre bine. Decizia este a voastra.

Acest articol a fost publicat în pamflet/social/comentarii. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *