Rivolutia antimonarhica a lui Madalin Voicu

 

In momentul in care ani de zile incurajezi anacronicul si grotescul, din motive electorale, nu este deloc anormala reactia “monarhilor” tigani. Nici nu mai stiu cati sunt. Pentru ca in ignoranta mea fara limite habar nu aveam pana azi ca mai exista, pe langa ceilalti regi si imparati ai tiganilor, si un rege al tiganilor ortodocsi. Pe cand un rege al tiganilor catolici? De ce nu un rege al tiganilor PSD-isti, un rege al tiganilor PNL-isti, un rege al tiganilor PDL-isti, UDMR-isti, PP-DD-isti, sau un rege al tiganilor din diaspora? De ce nu si un rege al tiganilor republicani? Sau unul al tiganilor parlamentari. Ori in climatul asta plin de regi si imparati, apare providential parlamentarul Madalin Voicu (cel care fara teama ca ar fi in situatia de a discrimina, spunea ca toti romanii sunt prosti si hoti… premonitie?) si propune, azi, rivolutia: o lege prin care sa se interzica existenta regilor si imparatilor tigani. Care va`s`zica abolirea monarhiilor. Sa mori de ras, nu alta! Ba eu unul ii sugerez vajnicului deputat sa roage guvernul sa dea o ordonanta de urgenta pentru ca rivolutia, nu-i asa, chiar este o stare de urgenta nationala. Chiar necesitate. Mica sau mare sau ambele necesitati deodata.
Se pare ca etapa fireasca, in dialectica sociala, impune trecerea de la manelizare la tiganizare. Sa vezi atunci o Romanie cu nu stiu cati presedinti (pentru caldarari unul, pentru siderurgi unul, pentru ziaristi unul, pentru ursari unul, pentru antenisti unul si neaparat si pentru PNL-isti unul ca sa apuce si Crin), cu mai multe guverne si cu un numar majoritar de hoti, scandalagii si cersetori. Sigur atunci ar fi necesara si o constitutie, daca nu chiar mai multe. Si normal ar fi ca in toate sa se prevada pedeapsa cu moartea pentru toti cei care isi permit sa fie cinstiti sau pentru cei dispusi sa munceasca in tara asta. Ca oricum, din necesitati electorale, sunt stimulati asistatii, palavragiii, smenarii, parlamentarii, aparatnicii, birocratii si tiganii. Nu intamplator i-am bagat pe toti in aceeasi oala.
Dintre enormitatile zilei nu este de ocolit afirmatia premierului Ponta “… facem parte dintr-o alianta de care suntem mandri…”. Dom`le Ponta, pai nu este un an de cand, impreuna cu amputatul Antonescu, tunai si fulgerai impotriva NATO si CE. Cand nu spuneai adevarul vis-à-vis de sentimentul de mandrie dat de apartenenta la atare aliante? Atunci sau acum? Chiar atat de scurta sa fie si propria-ti memorie si memoria colectiva? De ce crezi ca aliatii, de care te declari mandru, ar fi la fel de uituci?
O alta nazbatie notabila vine de la Ministerul de Finante condus de liberalul Chitoiu. Ca tot ne amenintau (eu unul m-am si speriat la vremea respectiva) ca va fi cel mai cinstit guvern din cate au existat si vor mai exista. Un aranjament de nu mai putin de 120 MILIOANE euro in doar vreo cateva minute. Toate cu dedicatie pentru firme apropiate de PNL si PSD. Sa traiasca continuitatea capitalismului de partid. Eu astept vesti de la DNA si reactia virulenta a PNL-istilor cum ca DNA este chitit pe ei in mod nedrept. Pai ce sa va fac nenica daca voi ati ajuns sa ne sfidati pe toti atat de “pe fata”?
Si mai ziceati de PDL-isti ca sunt hoti. Pai voi sunteti Manole din capul trupei de constructori ai societatii unilateral dezvoltate.

Acest articol a fost publicat în pamflet/social/comentarii. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *