Sa se schimbe dar sa nu se modifice!

Nu ma bucur dar am avut dreptate si de data asta: nu s-a schimbat nimic in politicul romanesc. Mi se pare a-ti pune problema ca o intreaga societate s-a schimbat peste noapte doar pentru ca un neispravit a pierdut niste nenorocite de alegeri, este o dovada de mare naivitate dar si de incapacitatea unei minime cunoasteri a limitelor si a naturii fiintei omenesti. 
Presedintele Iohannis ar trebui sa tina cont si sa nu uite ca votul a fost anti Ponta si antisistem si nu pro Iohannis. El ca potential viitor presedinte nu a avut mai mult de doua milioane de voturi obtinute pentru el ca atare. „Marele” Partid National Liberal ar trebui sa tina cont ca mare parte dintre politicienii sai nu se deosebesc cu nimic de lamentabilii politicieni PSD, PC, UNPR si PP-DD. Si mai terminati dracului cu sloganul asta ipocrit si gretos ca in 26 noiembrie ati invatat ceva. Nu ati invatat nimic. Nu aveti nici cea mai mica disponibilitate intelectuala sa invatati mai mult decat faptul ca v-au fost salvate dosurile infecte. Ar fi putut sa iasa cu revolte violente care sa rada tot.
Parlamentul? O adunatura in buna parte nelegitima. PC, UNPR si PLR (care nici macar nu este un partid in sensul legal al cuvantului) nu au trecut niciodata singure prin filtrul votului societatii. Pentru niciun fel de alegeri. Doar niste gasti de ciolanari care s-au adunat ei acolo si si-au zis partid ca sa ramana la bucate dupa un algoritm al intereselor nevalidate de optiunea directa a electorului.
Guvernul? Eu stau si ma intreb prost cum dracului un ministru care a mai dovedit ca nu este bun de nimic este iarasi numit ministru? Ca sa faca ce de data asta? De fapt atat timp cat premier este acelasi incompetent Ponta care la fiecare nou guvern spune ca in sfarsit acum sunt toate premizele unei colaborari Guvern-Parlament foarte buna, la ce te poti astepta? Pana acum de ce nu ai fost, ma, in stare sa faci nimic de substanta? Unde dracului in lumea asta se mai intampla ca un premier cu performante extrem de proaste si cu o imagine interna si externa si mai proasta, care mai si pierde lamentabil (cu toate furturile ajutatoare) alegerile, „pe persoana fizica”, sa ramana presedinte de partid si premier si sa isi mai si ameninte „tovarasii” de partid ca cine nu il voteaza este dat afara din partid?
Opozitia „marelui” PNL, „noului” PNL? Praf in ochii orbilor. Care „mare”, ma? care „nou”, ma? Se vede vreo primenire? Se vede vreo schimbare de optica, de strategie, de mentalitate in randurile voastre? Niciuna!!!
Iar tara in care nu se intampla nimic se numeste Romania. „Tovarasi, asezati-va linistiti!”.

Acest articol a fost publicat în pamflet/social/comentarii. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *