Scenarii fanteziste. Orice asemanarea cu realitatea este asa cum vrea ea.Furnicutele PSD-iste bat din usa in usa si invita oamenii nu la carciuma ci la restaurant. Evident pentru o dezbatere relaxat tovaraseasca dupa care se va scanda, intr-un delir etilic, numele conducatorului iubit.
Foarte multi agitatori PSD-isti primesc sarcina sa aduca fiecare cate 24 de votanti, sub sanctiunea eliminarii din partid. Acesti 24 (de ce nu 25 sau 23? Dumnezeu stie! doar am zis ca totul este o fantezie) de votanti urmeaza sa primeasca un buletin de vot gata stampilat (evident pe semnul electoral al PNL, PDL, PMP sau PFC) si suma de 50 lei daca la iesire inapoiaza un buletin de vot nestampilat. In timpul asta vicepremierul Dragnea se da pe viitura iar cocalarul le invata hora saltata pe dansatoarele de samba, stimulandu-le cu pui dezosati pregatiti de monta.
Primarii aviatori si primaritele parasute dau in clocot sa cheltuiasca banii primariilor pe tot felul de alea de parca ar cheltui din buzunarul propriu. Nu ca nu ar avea si in buzunare dar sunt suficient de lacomi ca sa cheltuiasca din banii mei pentru propriul lor partid. De ce sa cheltuiasca fufele din banii mei pentru un partid pe care eu nu il votez niciodata?
Pe benerele PSD zambesc nonsalant Sconcsponta (sau mai pe scurt Sconta) alaturi de fruntasi PSD-isti cercetati sau arestati deja, in asteptarea dreptatii pana la capat.
Vajnici oameni de afaceri cu preferinte PSD-iste (ca de aia sunt capitalisti ca sa aibe optiuni de stanga, nu?) isi obliga angajatii sa lipeasca afise si sa distribuie materiale electorale. Curat legal!
Abundenta de actiuni electorale are in spate sume banesti exorbitante. Probabil undeva la nivelul a 30-40 milioane de euro. Sau sunt naiv? Evident acestea (nu) provin din cotizatiile membrilor PSD. Miza nu o reprezinta cele 16 locuri de europarlamentari. Aceste locuri (poate chiar mai multe) pe care sigur le vor castiga avand in vedere ca la alegeri nu se vor prezenta decat un numar de alegatori intre 4 si 6 milioane dintre care cca. 3,5 milioane sunt electori captivi (sau sa zic pasivi?) ai PSD. Miza o reprezinta manifestarile glorioase de dupa, manifestari prin intermediul carora distinsul premier va incerca sa arate lumii intregi cum „il iubeste pe el” oamenii, fara sa pomeneasca ceva despre numarul celor care il iubesc ci numai despre procentul romanilor care au aratat ca sunt trup si suflet alaturi de PSD. Ceilalti romani, cca. 10 milioane, adica undeva cam de trei ori mai multi decat votantii PSD, nu se vor prezenta la vot dar nu vor conteni sa se arate dezgustati de nemernicia clasei politice, de parca amintita clasa ar fi cazuta din cer ca ploaia si nu votata de catre cei care merg la vot. „Si pe cine sa votam? Nu vezi ca sunt toti la fel?”, imi spune unul dintre dezamagiti. Raspunsul meu este simplu: cum ar fi daca s-ar prezenta la vot 14 milioane de alegatori si 8 milioane dintre ei si-ar anula votul din proprie vointa? Pe de o parte ar diminua posibilitatea fraudelor iar pe de alta parte majoritatea votantilor le-ar spune fara dubiu politicienilor ca este cazul sa plece acasa si sa ii lase pe altii mai buni sa faca treaba. In cazul asta inclusiv premierul miop ar putea sa constate ca majoritatea poporului roman chiar nu da doi bani pe el. Asta in cazul in care nu vreti sa votati PSD-ul. Macar in cazul asta am sti clar care este vointa reala a populatiei romanesti. Noi ceilalti (cativa „fascisti” care stiu cum transpira neuronii si inca o mana de capitalisti nemernici care stiu sa munceasca fie ca sunt angajati sau angajatori) trebuind in cazul asta sa va lasam sa fiti o tara PSD si atat. Ca oricum ati guita toti de foame dupa putin timp: si sector bugetar si asistati sociali si imbuibati demnitari socialisti. Dar macar atunci ati sti ca v-ati facut-o cu mana voastra. Dupa foarte putin timp idolii vostri nu ar mai avea de unde sa fure la cat de mult sunteti voi dispusi sa munciti.
Mai saracii adversari din alte partide plimba si ei niste pungi, sepcute (tricoul este deja un lux) sau pixuri cu insemnele de partid. Nu vi se pare, chiar si atat, o cheltuiala extrem de inutila prin urmarile ei nule?
Mie imi este clar de multa vreme ca daca in tara asta vrem sa avem competitie politica in limitele normalitatii, avem nevoie de o justitie chiar oarba si nu doar cu strabism, o lege a partidelor care sa nu mai nasca partide identice, ca organizare si functionare, cu PCR si o lege a finantarii partidelor. Cum nimeni nu intreaba niciodata de unde are un PSD atatia bani si cum sunt munciti ei, votantului roman nu ii ramane decat sa fure si el de pe unde mai poate. Un cui, o lopetica, sau chiar un ou. Premiza sigura ca intr-o zi ar putea deveni politician fruntas de stanga. Evident banii provin din activitati lucrative si actiuni culturale.

In loc de epilog

Dom`le prim-magnific-premier, stii cine iti va manca ficatii chiar anul asta? Proprii tai oameni. In special baronetul truditor la inavutirea proprie. Sa nu zici ca nu ti-am spus.

Acest articol a fost publicat în pamflet/social/comentarii. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *