Spitalul nou

  Nu pot sa nu constat abundenta afiselor erectorale sau simplu descriptive din aceasta campanie. Particularitatea este una extrem de semnificativa ca substanta daca incerci sa ti-o explici. Este mai mult decat evident ca marketingul (iarasi) erectoral al USL este net superior celui al ARD. Numarul afiselor, bennerelor, actiunilor pe bani, cantarilor, carnatilor si toata gama de produse (sub zece lei bucata, evident)  ale USL este de macar cateva sute de ori mai mare decat al celor ale ARD. De aici pot trage concluzia ca bogatii USL sunt de data asta mai potenti decat cei ai ARD (in asa timp scurt?) sau bogatii ARD (de fapt ai PDL) pur si simplu au disparut (ceea ce nu ar fi deloc rau ca tendinta), fapt explicabil si prin existenta a 75%  nume noi din totalitatea candidatilor  ARD. Astia sunt mai saraci ca sunt multi bugetari printre ei, ca tot este alianta de dreapta. Ceea ce iarasi nu este rau deloc.

    Pe de alta parte, mi se pare remarcabila capacitatea de a se chivernisi a doamnei Plumb care dintr-un salariu de 6000 lei (fara sa aibe alte venituri, asa cum reiese din declaratia de avere) reuseste sa il intretina pe sotul domniei sale (fara ocupatie, conform aceleiasi declaratii de avere), sa plateasca o rata la banca de 20 000 lei lunar si sa isi mai faca si campanie electorala din aceeasi bani. Cu cativa asemenea oameni, bugetul tarii se umfla una doua, apoi explodeaza si se face praf…

    Ar mai fi ceva notabil! In randurile candidatilor ARD nu mai este niciun cercetat penal sau inacompatibil in timp ce in randul celor din USL sunt multe nume, unele  notabile, propuse a face parte de altfel si din viitorul cabinet. Evident manareala a justitiei. Deja nu imi mai fac griji pentru urmatorii patru ani: oamenii astia stiu sa faca bani din piatra seaca. Da-o-n ma-sa de justitie! Logic ar fi ca o tara care are oameni bogati sa fie o tara bogata. Asa ca este mult mai important lucrul asta decat justitia, nu-i asa?

    Cele doua aliante au totusi si un punct comun: programe de guvernare neconvingatoare. In plus al USL este si hazliu de fantezist: 4000 km de autostrazi si alte nazbatii din lapte si miere? Ei da, au simtul umorului. Doar daca vine Sfantul Duh sa le faca peste noapte. Macar duhul amintit nu mai este nevoie sa si spuna cu ce. De remarcat, tot in aceeasi nota umoristica si prin prisma solidaritatii cu cei abuzati de justitie, este si prioritatea numarul 1 din programul USL: “Respectarea legilor, fara exceptii, fara derogari sau scuze”. Scuze cui? Ca la derogari ne-am lamurit.

    Nu pot sa nu remarc (si  recunosc ca ma roade invidia) bunaciunile USL (nici macar nu are importanta cine le impinge din spate sau din orice alta  pozitie)  care vor popula Parlamentul. Vai cat mi-as dori sa fiu aviator in Parlamentul Romaniei!!! Parasute as avea destule. Deci siguranta maxima.

    Macar lipsa propunerilor este suplinita de umor. Nu degeaba un candidat scrie pe afisul sau electoral “Fur mai putin decat ceilalti”. La inceput stimabile, la inceput doar. Sau un benner al unor candidati de dreapta pus pe gardul unui cimitir.

    In consecinta, dilema este rezolvata: din “ori la bal ori la spital” retin numai ultima alternativa. La spital, stimabililor si distinselor. Ma ofer eu sa fac un gard inalt pana la cer ca sa nu mai puteti  sa iesiti din spitalul nou. Sau noua. Sau mai bine un cenaclu in spatii patrate impreuna cu Nastase.

    In timpul asta, bandele incep sa isi regleze conturile in strada cu AKM-ul. Noi cetatenii cum sa ne reglam conturile cu voi?

Acest articol a fost publicat în pamflet/social/comentarii. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *