23 de ani, ALEGATORULE!

23 de ani in care oamenii acestei tari nu au reusit decat sa creasca o casta de neispraviti (intr-un numar mult prea mare pentru ca cei care sunt pe treaba lor sa se mai vada) grupati in asa zise partide politice care nu au legatura decat cu spolierea activelor acestei tari, cu hotia, cu arivismul, cu parvenirea, cu ipocrizia si cu nemunca. O gasca intreaga ce nu stie sa produca nimic si atunci se refugiaza in functii sau demnitati obtinute doar pentru faptul ca au reusit, prin obedienta, linguseala sau plata in bani, sa obtina bunavointa sefilor lor de partid. Partea de umor negru este asigurata de alegator. Toti cei enumerati mai sus sunt produsele rebutate ale vointei liber exprimate de catre alegator. Nu mai departe de astazi (nu mai amintesc promisiunile premierului ca nu va creste cheltuielile bugetare cu Parlamentul si Guvernul chiar daca toate vocile cat de cat rationale ii spuneu ca o va face… si a facut-o), ilustrele nulitati parlamentare si-au tras o ditamai super-imunitatea cu ajutorul careia nici dracu nu ii va mai putea acuza vreodata de ceva. Bravo, alegatorule!!!! Sa iti mai amintesc, ALEGATORULE, ca tot astazi s-a hotarat introducerea altor taxe si impozite care vor avea ca prim efect cresterea preturilor in piata? Sa-ti traiasca buzunarul gol, alegatorule! Despre piedicile puse Justitiei chiar ca nu mai are rost sa iti spun ceva. Este ceva mult prea abstract pentru tine. Dar iti voi spune numai atat: in tara asta, in ultimii 23 de ani, cei protejati prin votul tau, au reusit sa fure multe zeci de miliarde de euro. Iti dai seama ca daca tu le-ai dat posibilitatea sa nu fie pedepsiti in justitie (si sa si fie recuperate valorile astea de la cei care nu le pot justifica) nu ai facut decat sa iei de la tine si sa le dai lor? Cam la asta ar fi buna o  justitie dreapta, profesionista si impartiala, alegatorule. In loc sa iei apararea hotilor, mai bine ai cere judecatorilor sa isi faca treaba.

     23 de ani in care nevoia noastra de a fi luati  in seama, ne-a transformat intr-o gloata a carei ratiune de a fi este doar votul si nu norma, legea. Pana in `89 eram obligati sa votam iar votul nu putea fi decat unul singur. Odata scapati de corvoada asta, buna parte din potentialii alegatori au refuzat sa mai voteze iar cei care au ramas si-au insusit eroarea ca votul are voie sa faca orice. Inclusiv sa nu mai tina cont de lege sau sa lucreze in locul ei. Ca niste neispraviti de parlamentari hotarasc prin vot sa isi demita propriul presedinte fara sa mai si aduca dovezi clare pentru care acesta este demis, asa cum cere CONSTITUTIA tarii si LEGILE in vigoare, este cat de cat de inteles: in numele disciplinei de partid si in numele  nevoii de a fi feriti de pedepsele justitiei. Dar complet de neinteles este faptul ca oameni care ar trebui sa aibe ca singura norma LEGEA, hotarasc prin vot sa isi revoce colegii lor judecatori din CSM fara sa mai si motiveze LEGAL hotararea lor si fara sa ia in discutie faptele de care acestia se fac vinovati. Mai neispravitilor, ma judecatorilor, va dati seama ca ati deschis cutia Pandorei? Va dati seama ca ati legitimat tirania majoritatilor? Va dati seama ca dati dreptul oricarei majoritati vocale sa isi faca propria lege? Va dati seama ca ati deschis drumul catre anarhie legitimata de propria-i majoritate si nu de norme LEGALE? Va dati seama ca dati voie unei intregi polulatii sa isi faca legi individuale?
     23 de ani in care civismul s-a redus doar la a latra pe sticla sau in presa scrisa nu pentru o cauza ci doar pentru obscurul unei notorietati fragmentata de incertitudinea bunavointei sforarilor.
     23 de ani in care elitele nu sunt expresia valorii in primul rand ci gruparea autista in jurul unor interese sau frici de competitie si care au la baza nu valoarea demonstrata in primul rand ci intamplarea, sansa, conjuctura sau dreptul inegal, prin nastere, dat de provenienta sociala, loc de provenienta, filiatie parentala sau notorietate nemeritata construita de nevoia de rating.
    23 de ani in care, alegatorule, ai creat o hidoasa casta de neispraviti. Este cumva hilar sondajul de opinie dat publicitatii, acum vreo doua zile, in care ceva mai mult de jumatate din totalitatea romanilor nu au incredere in guvernarea Ponta si in Parlament si au convingerea ca nu le va fi mai bine. La numai o luna dupa ce ai votat, ALEGATORULE?
Acest articol a fost publicat în pamflet/social/comentarii. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *