Intre victimizare paranoida si triumfalism patriotard

       Incet Anestezia trecea doar pentru a face loc unei alte anestezii ce urmeaza sa ne-o aplice temeinic guvernantii nostri, indiferent care ar fi aceia si din ce epoca s-ar revarsa peste mintile noastre care nu asteapta (intr-un elan masochis fara limite) decat balsamul tamaduitor al vaicarelii nationale sau al mandriei de a face parte din poporul ales. Ales de cine? Si in ce scop? Ma rog… asta este alta snoava.
       In functie de interesul momentului, in functie de unde se situeaza politicianul (cretin… in sens patologic) fata de normalitate, ne miscam brownian intre doua limite fixe: “suntem un popor blestemat” si “suntem un popor ales”. Mai zilele trecute citeam cuvintele unui (cum sa il numesc?) concetatean al nostru, la care nu am stiut ce sa fac mai intai. Sa rad in hohote? Sa ma sinucid de frica? Sa fug dracului oriunde in universul asta cu speranta ca mai exista o farama de normalitate undeva? Sau sa accept ca prostia este firescul. Apocaliptic ochii mi s-au cufundat in afirmatia (ihi, cu majuscule)  “RAZBOIUL TOTAL IMPOTRIVA ROMANIEI !!! – OCULTA PLANUIESTE DISTRUGEREA TOTALA A POPORULUI SI STATULUI ROMAN !!! “. Ups! Am ridicat panicat ochii spre cer dar am privit si spre pamant, asteptand sa zaresc bombardierele, desantul, submarinele, sapatoarele subterane si  stimatele parasute ale ocultei. Facandu-mi insa ochii roata, doar doar am sa observ ceva, mi-au cazut pochii pe gura de canal (de cand dracu sunt facute ca niste televizoare LCD?) ce-mi deverseaza zilnic maretele realizari ale unui guvern de impotenti, drogati temeinic (intravenos, intramuscular, ca asa vrea muschiul lor, intracranian si pe nas) cu viagra, poate poate mai misca si ei ceva acolo cat pentru un control coproparazitar aplicat cu tandrete populatiei ce incepe sa se trezeasca. Suntem cei mai frumosi, cei mai viteji, primii intrei cei dintai. Protocronism albit in masina de spalat (creiere) cu bule. Parca era mai realist vajnicul Bula.
       Si pentru ca tot suntem alesi (oare la cine se referea antena? la patriotul barbat Voiculescu? la toti ceilalti boschetari? la incompatibili? la bugetarii cu averi de multe milioane de euro? la bogatasii ale caror abilitati manageriale se rezuma la a sti sa conduca doar cercul, caruta cu paiate fiind deja mult peste puterile lor naravite doar la afaceri cu statul?), ne putem permite sa mai murim putin prin spitale (ca tot sunt de 40 de ori mai putine decat bisericile), sa ne taie prea bine imprejur un doctor iscusit, sa ne faca o dreptate stramba un judecator pentru care legea este votul,  sa mai lacrimam putin (bovin sau doar dogmatic) la spusele unui cacabun ce plange-n lacrimile bietului popor roman.
       Intre astea doua limite, ne miscam haotic impinsi de bloguri de partid ce-si etaleaza simtul critic in ditirambi Tourette, calauziti de orbi retrasi in ONG-uri doctrinare, orientandu-ne in bezna ca niste fluturi tembelizati de stralucirea de neon a unor elite masluite, cu balele in maini urmand nemernicia vorbelor desarte ale unor jurnalisti prostiti de apropriul autism.

Intre victimizare paranoida si triumfalismul desantat patriotard, nu reusim sa fim decat la fel cu toti ceilalti. Nici mai buni, nici mai rai. Doar putin mai idiotizati de lipsa normelor si de nemunca. Dar si de cucoana aia chioara imbatata de pivniceru`.

Acest articol a fost publicat în pamflet/social/comentarii. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *