Alea… au fost aruncate

Ponta sustinut frenetic-iresponsabil de catre PSD, prin gura ineptilor lui sefi de organizatie, au spus tot ce trebuia spus.
Mai intai Dragnea a afirmat, cu lacrimi galgaindu-i de fericire in gatzii ma-sii, ca inca din 2010 a planuit cu Victor Ponta totul. Si a mai adaugat ca le-a iesit. Mai ramane sa le iasa doar Ponta presedinte. Din punctul meu de vedere poate sa le iasa si ochii.
Sa mai amintim ce le-a iesit? Pai… nu privatizare Oltchim, nu privatizare CFR Marfa, nu 1 000 000 locuri de munca, scaderea nivelului de trai (o spune INS condus de omul lui Ponta ca doar ii este subordonat direct lui), economie in recesiune (o spune tot INS), bani colectati la buget mai putini, deficitul balantei externe in crestere, cheltuieli cu aparatul de stat mai mari, somaj in crestere, inca 7 miliarde de euro imprumutate numai anul asta (fara sa fie situatie de criza economica sau financiara), scaderea investitiilor cu aproximativ 25%, scaderea investitiilor straine directe cu 10% numai in ultimele trei luni, au batut recordul absolut la ordonante de urgenta, cresterea salariilor primarilor si celor din aparatul de stat (aia care conteaza nu toata lumea), cresterea deficitului fondului de pensii, o scadere drastica a banilor europeni absorbiti, cresterea numarului si cuantumului impozitelor, extrem de multe scandaluri de incompatibilitate si de coruptie si inca multe altele. Sunt atat de multe „realizarile” planificate de catre Dragnea si de Ponta incat ar trebui scris un roman fluviu despre toate astea. Iar daca tot le-a iesit tot, trebuie inteles ca le-a iesit si ruptura de PNL si ordonanta curvelor politice. Si daca tot au planificat ei tot ce se putea planifica, inseamna ca si candidatura lui Ponta la prezidentiale a fost planificata. Deci chestia cu Antonescu a fost doar o pacaleala din care Crinut s-a infruptat cu lacomie.
In paralel (si cred ca astea ar trebui sa le treaca la nereusite) s-au multiplicat cazurile de coruptie rezolvate in instantele de judecata. Primul cocalar poleit al tarii, cea mai importanta mazare a tarii injura procurorii care il ancheteaza, in cadru oficial, in cadrul unui congres iar Ponta nu reactioneaza. Un demn urmas de Olt al regimului comunist se manifesta, tot in cadru organizat in timpul congresului lor, impotriva DNA, iar prezidentiabilul lor nu ii inchide gura in direct si zambeste aprobator.
Cam asta este mesajul de campanie transmis fara niciun fel de jena in timpul Congresului PSD. Iar zgomotul de fond este ca vor libertate pentru poporul roman. Sa mai intreb care popor roman? Evident, poporul roman de la tribuna. Ceea ce este ingrijorator este faptul ca sunt o multime de oameni care chiar aplauda toate astea.
Nu vorbesc despre caracterul lui Ponta, nu vorbesc despre ipocrizia mesajului sau, nu vorbesc despre minciuna festivista administrata cetateanului. Aduc in discutie NUMAI fapte. Iar in situatia asta, in momentul in care Ponta a aruncat zarurile pe masa si ne-a spus tot, eu unul socot ca este datoria morala a oricarui cetatean care nu vrea sa ne intoarcem la un edulcorat sistem socialist de dinainte de `89, un soi de glasnost autohton in care oamenii au voie sa se plimbe unde vor ei, daca au bani, au voie sa faca chiolhanuri atat timp cat nu isi manifesta nemultumirea fata de „oranduire” iar toate astea sa se desfasoare sub „obladuirea” unei oligarhii politico-financiare „impietrita in proiect” ( proiectul fiind sa faca numai ce vor ei fara sa se supuna niciunei legi in timp ce restul muritorilor au obligatia sa o faca), in situatia asta, spuneam, orice alegator care vrea sa traiasca intr-o alta societate decat cea care se prefigureaza, TREBUIE sa se prezinte la vot si sa voteze pe oricine altcineva decat pe Victor Ponta. Trebuie oprit acest bubat letal pentru Romania.

Acest articol a fost publicat în pamflet/social/comentarii. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *