Cu capitalismul pe mamaliga

Am vazut la un post de televiziune extrem de hulit (B1) o emisiune care promoveaza afaceri muncite. Nu, nu sunt atat de naiv sau ipocrit incat sa afirm ca o afacere este 100% curata. Nici nu ar avea cum in hatisul de legi si norme de aplicare care sunt facute exact ca sa fie totul cat mai complicat cu putinta si cat mai culpabil cu putinta. Niciodata statul roman nu a fost foarte prietenos cu mediul de afaceri atunci cand nu a raspuns unor „comandamente” de partid. Ba as spune ca in ceea ce il priveste pe intreprinzatorul sau antreprenorul onest, statul roman a fost si este opresiv, obstructionist, discretionar, a favorizat intotdeauna capitalismul bugetar si sectorul bugetar neglijandu-i in permanenta pe exact cei care aduc bani la buget. Dar la oamenii astia era vorba despre afaceri (productie de diverse bunuri) construite de la zero si duse la nivel de cateva zeci de milioane de euro in peste 15 ani dar si initiative extrem de ingenioase ale unor tineri. Foarte putin in comparatie cu marii bogatasi ai Romaniei facuti pe linie de partid si prin contracte preponderent cu statul. Capitalismul ar putea castiga teren numai in situatia in care sunt mediatizati si promovati asemenea oameni si asemenea afaceri. Nu am mai vazut la alt post tv o asemenea emisiune intinsa pe un interval orar atat de generos. Si zau ca am urmarit-o cu interes. Bine, nici nu ma omor eu cu emisiunile de can can, cu subiectele morbide sau cu cele care au o mare audienta la imbecilizatul popor roman. Astia sunt adevaratii capitalisti romani. Si la toti am descoperit o mare preocupare nu neaparat pentru profitul propriu (infinit mai mic decat al firmelor de partid) cat pentru continuitatea afacerii, pentru viabilitatea ei si pentru forta de munca proprie. Asta este capitalismul adevarat nu ceea ce a fost invatat manipulatul popor roman ca este. Fara off shor-uri in Cipru cu ajutorul carora ocolesc complet ajungerea banilor in bugetul Romaniei, fara contracte cu statul, totul la vedere. Capitalistii PSD, aia care plang pe umarul saraciei, stiu ce spun eu. Si nu numai ei.

Nu pot sa nu remarc faptul ca mesajul de campanie al PSD se radicalizeaza pana la sugestii fasciste. Este promovata xenofobia, intoleranta, ura, revansa, exterminarea fizica a opozantilor (cine nu ma crede, sa vizioneze materialul filmat printre membrii de partid ai PSD la recentul lor congres), este exacerbat sentimentul religios si bigotismul ierarhiilor bisericesti. Sunt sigur ca asistam la o restaurare a unui regim de sorginte totalitara. Deja omuletii verzi au trecut la treaba in regim de ore suplimentare. Ceea ce nu stiu toti astia este faptul ca suntem deja foarte multi care suntem dispusi sa ne aparam libertatea cu arma in mana. Chiar si in regim de gherila. Riscati?

Cercetatii fruntasi PSD i-au trasat tema campaniei electorale pudibondului Ponta: lupta impotriva DNA! In atare situatie eu trebuie sa indemn DNA-ul si instantele sa se apere cu toate inchisorile pe care le au la dispozitie. Ma ne`a DNA-ule, un politician PSD, PNL, PDL, PMP si orice alt P-ul ma-sii poate sa te ameninte, poate sa te preseze, poate incerca chiar sa te cumpere (uneori poate si reuseste) dar tu tine minte ca de platit salariul eu ti-l platesc, da? Eu si alte milioane ca mine care producem impozite. Iar eu vreau ca tu sa nu ierti niciun nemernic. Tu tine minte ca astia cu cat fura mai mult, cu atat eu contribuabilul ma micsorez numeric si pot sa platesc din ce in ce mai putine impozite. Deci scade si salariul tau. Iar P-ul ma-sii, in momentul in care va vedea ca tu nu ii mai poti face nimic, nu va avea nicio problema sa te umileasca si sa te transforme intr-o simpla unealta necuvantatoare care raspunde la un ordin ca un caine bine dresat. Dupa ce slujbasul politist, dupa ce slujbasul jandarm a aratat ca isi dispretuieste propria uniforma si executa ordine complet abuzive, macar tu cauta sa nu pierzi respectul meu.

Un fruntas PSD, unul dintre numerosii ganditori cu dosul, spune: „sa dam foc la tara numai sa iasa Victor Ponta”. Ma, `tu-ti focu ma-tii, daca te prind cu chibritul in mana, sunt indreptatit sa cred ca ati dat drumnul la razboi civil si pe bune ca iau pistolul cu apa si iti bag un glonte in capul cu care te asezi pe scaun. Numa clizma ti-ar mai putea curati neuronii infierbantati de turmentare partinica.

Acest articol a fost publicat în pamflet/social/comentarii. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *