ANAF

Eu unul m-am saturat sa ma trag de sireturi cu toti neispravitii, cu toti incultii, cu toti agramatii, cu toti parvenitii, cu toti secretarii de organizatie de baza, cu tot felul de tiranei impotenti, cu toti prostii care, in virtutea egalitarismului care domina societatea romaneasca fara valoare, au senzatia ca fiecare este cel mai tare din parcare, cu toti imbecilii care nu au construit nimic in vietile lor si care nu au habar ce este aia munca, doar pentru ca bataia de joc a sortii i-a adus in situatia sa imi iasa in drum.

Nu poti neglija faptul ca aceasta institutie nu numai ca induce un sentiment de ostilitate si dispret profund (sa nu uitam ca doi din ultimii trei sefi ai lor sunt cercetati sau in procese grave de coruptie si nu se stie când si despre cel actual se va afla cate ceva) dar este mai mult decat vizibil ca este o institutie pe cat de necesara pe atat de anacronica. Pare paradoxala afirmatia mea dar este cat se poate de adevarata. De ce anacronica? Pentru ca lucratorii lor dau dovada de exact aceleasi apucaturi discretionare, arogante, obtuze, abuzive, folosesc tehnici de intimidare dintre cele mai primitive ca si politicul de care, orice ar zice oricine, sunt dependenti si legati ombilical. Zonal si la nivel national. Acest organism de secretari de organizatie de baza nu actioneaza ca sa diminueze frauda fiscala ci doar ca sa vaneze. Pentru ei orice mic sau mediu intreprinzator este un evazionist ab initio, un hot care trebuie doar incriminat. Nici macar dovedit ci doar pasibil de o amenda abuziva pentru absolut orice greseala cat de mica fie ca are legatura cu evaziunea fie ca nu. Or acest tip de actiune li se imprima nu numai printr-o educatie personala (atat profesionala cat si culturala) complet deficitara ci si prin paradigma de functionare statala.

Din insasi denumirea institutiei reiese ca ar trebui sa se ocupe de lupta impotriva fraudei fiscale. Or prerogativele lor le dau voie sa depaseasca descoperirea fraudelor si sa intre in elemente de control care nu au nici un fel de legatura cu o potentiala frauda. Pur si simplu isi suprapun activitatea peste activitatea altor organisme de control. Ei nu fac preventie asa cum fac deja foarte multe organisme de control ci vaneaza. In haita. Iar asta este haituiala in cel mai animalic sens cu putinta.
Actiunea lor discretionara care este asimilabila cu o actiune programata de discreditare si distrugere a oricarei initiative private mica sau mijlocie este mai mult decat evidenta: niciodata nu intra in raza lor actiune marele evazionist ci in permanenta doar potentialul evazionist din segmentul mic si mijlociu.
Prin procedurile lor abuzive de lucru statul le da voie sa intre pe proprietatea cuiva in lipsa proprietarului si sa faca ce vor ei perturbând, prejudiciind si dezorganiznd activitatea curenta abuzând de pozitia lor. Iar ei nu platesc niciodata pentru asta.
Evident ca exista frauda fiscala si evaziune deliberata in multe locuri. Dar, ma copii, când nu o gasiti, de ce mama dracului vreti voi neaparat sa inventati una? Doar ca sa aratati cat de imbecili sunteti? Stati linistiti. Eu unul stiu.
Am vazut cazuri când oameni care nu aveau nici un fel de legatura cu firma controlata sau chiar si cu activitatea privata, au inceput sa ii huiduie pe strada, in localuri sau in alte locuri publice. Am vazut cazuri cand o chelnerita a fost trasa de par si brutalizata ca sa scoata bacsisul din buzunar. Am vazut cazuri cand amenintarile si intimidarile au fost directe si fara niciun fel de opreliste. Voua chiar nu va este teama ca urmarea fireasca a dispretului si ostilitatii cu care sunteti perceputi (si nu dintr-o perceptie eronata) este ca la un moment dat sa plecati batuti mar dintr-un loc fara ca agresiunea asta sa aibă vreo legatura cu cel abuzat de voi? Chiar aveti impresia ca sunteti intangibili si invulnerabili? Va inselati. Nu teama ii opreste pe oameni ci buna cuviinta, educatia si caracterul pasnic al romanului. Nu va fortati norocul. Nu ar fi rau sa va mai angajati si niste sociologi si specialisti in psihologie sociala. Oamenilor le-a cam ajuns. Si oricând lehamitea se poate transforma in actiune violenta de grup. Pentru ca voi nu sunteti anti-frauda ci anti-normalitate, anti-oameni, anti-bunacuviinta, anti-initiativa privata mica si mijlocie. Chiar nu sesizeaza nimeni ca reactia viscerala la abuz, la descinderi dupa miezul noptii in cel mai nazist si securist mod cu putinta este cu certitudine sporirea macar a intentiei de frauda fiscala si nu diminuarea ei? Acest tip de actiune la adapostul intunericului va poate dauna chiar voua. In cel mai violent mod cu putinta.
Tara populata preponderent cu cretini, aroganti, abuzivi, ignoranti si corupti. Pana când?

Acest articol a fost publicat în pamflet/social/comentarii. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *