Cu votul impotriva legii

Spectacolul sustinatorilor care protesteaza impotriva arestarii unor demnitari a devenit, din pacate, un lucru cotidian. Ba protestetaza toata conducerea PSDR (parca asa se numea atunci) impotriva arestarii lui Bivolaru (ulterior dovedit infractor in instanta), ba mai tarziu conducerea PSD, ca sa il sustina pe presedintele consiliului judetean Arges, ba in Parlament alesii voteaza impotriva ridicarii imunitatii parlamentare (cu toate ca imunitatea parlamentara, cel putin teoretic, ar trebui sa se aplice NUMAI in privinta declaratiilor din plenul lucrarilor camerelor Parlamentului), ba iese insusi premierul (el fiind cel care ar trebui sa aibe grija sa nu cumva sa fie atacata justitia sau obstructionata sau impiedicata sa isi faca treaba) si spune raspicat ca el nu se dezice nici de Duicu, nici de Mazare, nici de ala de la Focsani, nici de ala de la Braila, nici de balosul mictionat pre sine Constantinescu, nici de oricare alt tovaras de partid care este cercetat, dand in felul asta semnalul pentru rezistenta impotriva actului de justitie, dand in felul asta semnal verde pentru absolut orice atitudine potrivnica infaptuirii actului de justitie. Pana si Ion Iliescu declara public ca nu trebuiesc aparati in acest fel cei acuzati de coruptie, dar Ponta nu si nu. Argumentul premierului? Cei pe care ii apara, sunt votati de populatie. Ba in cazul lui Mazare spune (ce drac de argument legal este asta?) ca este votat de 4 mandate. Premierule, eu nu inteleg logica ta. Adica votul aduce imunitate in fata legii si impunitate unui neica nimeni ajuns prin vot mare scula de bascula cu caracter infect si cu aroganta de prost si cu atitudine de neam prost parvenit? Adica votul bate legea? Dupa care norma, ma premierule? Auzi ma, si daca eu strang maine 50 000 de oameni care voteaza sa iti ia tie glanda, este legal au ba? Daca eu strang maine 5 milioane de oameni care voteaza ca nu se mai platesc impozite, este legal au ba? Nu pun in balanta faptul ca primul cocalar al tarii spune ca a facut locuinte cu 286 de euro pe metru patrat si invoca faptul ca este un pret mic. Pai nenica, din panourile alea si pe structura de rezistenta pe care o au, un dezvoltator care vinde si terenul si scoate si profit de macar 30% , nu le scoate la vanzare cu mai mult de 200-250 euro pe metru patrat. Vrei calcule? Ti le fac eu care am construit (in perioada cu preturi exorbitante la materialele de constructie) case (nu containere suprapuse) din beton armat cu cofrag termoizolant incorporat AMVIC si le-am oferit pietei la 600 euro pe metru patrat, cu teren cu tot, la cheie. Si tu vrei sa imi spui ca acele cotete de pasari (eu la cele domestice ma refer nu la ciori sau privighetori), construite din bani publici (deci de la multi alti cetateni care platesc impozite) fac din cocalarul poleit marele tau erou? Adica nu a luat nimeni nicio spaga ceva acolo de un suc, de o maslina, de o atentie? Hai maaaa!!!
Intr-o tara in care puterea votului nu este reglementata legal, intr-o tara in care chiar daca puterea si valabilitatea votului este reglementata legal dar este nesocotita, iar votul este scos la “inaintare”  ca unic principiu de obiectivare a vointei (manipulate sau nu, partinitoare sau nu) unei mase de oameni (beti sau santajabili sau indoctrinati sau dependenti sau manipulati) fara sa se tina cont de conditionarile legale, este o tara a bunului plac, o tara a tiraniei votului, o tara a discretionarului, o tara egalitarista dominata de neamuri proaste care au senzatia ca numai pozitia de forta data de vot le confera in mod automat si valoare si le obiectiveaza impostura.
Premierule, te-am mai avertizat cu vreo doi ani in urma ca exact ce faceai tu si ai tai in acel moment, la un moment dat va functiona pe post de bumerang. Nu mai departe de acum o saptamana te plangeai la ma-ta ca esti atacat de baietii din curtea blocului. Numai acum o saptamana infierai cu manie proletara ca esti lovit cu aceleasi arme cu care ai lovit tu. Nu iti place? Ai inradacinat in constiinta bizonului faptul ca este in drept sa isi nege valorile, ai obiectivat constiinta egalitarista a distrugerii reperelor si negarii legilor si regulilor, ai democratizat invectiva si minciuna ca argument in discursul care vrea sa convinga, ai democratizat ipocrizia si promisiunea care nu este onorata niciodata, ai stimulat tradarea si nesocotirea legii prin vot. Ai semanat vant. Nu, nu ai ridicat sabia ca sa mori de sabie (esti prea las ca sa ai forta sa ridici vreo sabie) ci ai deschis cutia Pandorei. Iar din asta a iesit bumerangul cel mare. Si sigur nu vei fi pregatit cand se va intoarce si te va lovi ca acceleratul vaca in camp. Si sigur iarasi vei plange si te vei plange ma-tii ca te abuzeaza sexual vecina aia nesatula careia tu i-ai fost meditator. Treaba ta. Eu ti-am spus. Tu esti ala care a inceput. Si stii cine te va lovi cel mai tare? Ai tai…

Acest articol a fost publicat în pamflet/social/comentarii. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *