Din silogism in silogism pana la victoria finala. Sau pana la capatul dreptatii.

Am intrebat de mai multe ori: ce sau cine este regimul Basescu? Parlamentul? Categoric nu. Guvernul? Categoric nu. Consiliile judetene si presedintii lor? Categoric nu. Primarii? Cei favorabili lui Basescu sunt mult prea putini ca sa conteze. Ar mai ramane numai JUSTITIA. Concluzia logica este ca regimul Basescu este justitia. Sloganul cu care USL a castigat tot ce se putea castiga, a fost „jos regimul Basescu”. Sloganul cu care PSD vrea sa castige tot ce mai poate fi castigat de acum inainte, este „jos regimul Basescu”. Concluzia logica nu este cumva „jos justitia”?. Si atunci de ce toti cercetatii (politicieni si tot felul de alti neispraviti care au oarece de impartit cu legile) declara ca au incredere in justitie? Nu este sinonim cu a spune ca au incredere in regimul Basescu? Copii… voi sunteti prosti? Ca deductiile mele logice sunt imbatabile.
De foarte multe ori m-am lovit de argumentul (fara date certe si documentarea necesara) „lasa ca stie toata lumea ca toti procurorii sunt ai lui Basescu”. Pot sa fiu de acord si cu traznaia asta. Dar in cazul asta ramane totusi intrebarea: de ce instantele de judecata se pronunta, in majoritatea lor, in conformitate cu acuzele procurorilor? Nu inseamna asta ca si judecatorii sunt ai lui Basescu? Pai si atunci, voi aveti sau nu aveti incredere in justitie? Voi ziceti ca aveti. Deci credeti in regimul Basescu? Mai sa fie! Nu sunteti cam inconsecventi? Ca logici sigur nu sunteti. Sau… ar mai fi o varianta. Pur teoretica, evident. Nu cumva voi chiar ati furat? Nu cumva voi chiar ati nesocotit legea?                                  Am stat si eu si m-am intrebat de ce, in afara de Videanu si madam Ritzi, nu au mai aparut si alte nume sonore din fosta guvernare? Ca sigur multora li s-a lipit mierea de parul de pe cap. Au mai fost ei multi altii dar na, memoria colectiva este selectiva. Si la intrebarea asta mi s-a raspuns (fara ca cineva sa aduca dovezi certe) ca procurorii tin dosarele in sertare. Pai Procurorul Sef al cui este? Multi sefi mari din Politie ai cui sunt? Ca mama zice ca nu sunt fratii mei. Deci ai ei nu sunt. Atunci sunt ai ministerului de interne, nu? Si Ministerul de Interne al cui este? Evident la faza asta, tu cititor, nu esti de acord cu mine ab initio (stii ce inseamna asta, nu?). Pai daca stii tu, simplu interlocutor al meu, inseamna ca treaba asta este un fapt de notorietate publica. Si atunci inseamna ca il stie si ministrul justitiei (asta al cui este?) si procurorul sef (nu mai intreb asta al cui este ca deja am mai intrebat o data si nu mi-ai raspuns… deci nu stii) si primul ministru. Si daca lucrul asta il stiu toti prostii, atunci ce ii opreste sa faca o sesizare la CSM in atentia Inspectiei Judiciare? Ca doar in CSM sunt la ora actuala foarte multi membri favorabili lui Ponta dar astia, mai cu profesia sub sezut, nu isi permit sa sfideze chiar pe fata legile si regulile. Si hai sa zicem ca toti astia dorm in sandale. Oare nu ar urla Antena 3 seara de seara si ar indica in ce sertare sunt dosarele alea? Ca sigur s-a gasi multi care sa indice locul exact. Trage tu concluzia logica. Nu, nu mi-o spune mie pentru ca sigur ai sa imi spui ca procurorii sunt ai lui Basescu si ca Mazare, Duicu, Electricianul de la Braila, Pisarciosul de la Constanta si care dracu or mai fi, sunt doar cei sapte pitici violati pervers de catre Alba ca Zapada.

Acu eu sunt dispus sa iau in seama si alta varianta. Pe de o parte, aia care ar mai trebui cautati au migrat intre timp la voi. Iar pe de alta parte, prostii astia din justitie nu au inteles absolut deloc ce ati vrut voi sa spuneti cu „dreptate pana la capat” si au luat-o de buna. De ce dracu nu ati dat si niste norme de aplicare ca sa stie oamenii ce si cum?

Acest articol a fost publicat în pamflet/social/comentarii. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *