De ce, Doamne?

Ce ar fi daca toti cei care zi de zi ne varsam naduful, unii mai cu har, altii mai din topor dar toti la fel de afectati, ce ar fi, intrebam, daca nu i-am mai baga in seama pe toti nemernicii astia care pe zi ce trece se dovedesc a fi din ce in ce mai multi si mai nemernici? Din pacate foarte putini dintre noi constientizeaza cam unde am fi putut fi noi dupa 25 de ani daca toti acesti viermi nu s-ar fi lacomit atat de mult. Foarte putini dintre cei peste 20 de milioane de romani constientizeaza faptul ca saracia noastra este urmarea directa a mizeriei clasei politice. Oare cati dintre romani constientizeaza ca salariile mici, mizeria din spitale, coruptia generalizata, lipsa de siguranta, degringolada din sistemul de invatamant, insusi statul opresiv sunt toate urmarea fireasca a mediocritatii si imbecilitatii unei clase politice care, folosindu-se de involutia populatiei, a secatuit tara mai ca o invazie de lacuste. Fiecare dintre noi dam vina pe X sau pe Y in functie de cum ne-au fost manevrate, dresate sau manipulate optiunile. Nu, de vina sunt absolut toti. Cu foarte mici exceptii. Chiar daca nu toti au pus umarul direct. Au fost cu totii partasi prin tacere, prin incapacitatea de a se opune. Prin a socoti interesul de partid mai presus de interesul cetateanului si tarii. Si azi totul este de o mediocritate absoluta. Incepand cu presedintele si terminand cu ultimul primar de catun pierdut prin munti. Exceptiile sunt total nesemnificative.
Voi DNA-ul si voi instantele de judecata va rog sa va faceti treaba fara mila impotriva acestor excremente sociale din cauza carora mor copii inecati in haznalele din fundul curtii scolilor, din cauza carora mor in spitale copii si tineri in urma unor boli banale, din cauza carora numarul de accidente rutiere este ingrijorator de mare pentru ca nu au fost niciodata bani pentru autostrazi si astuparea gropilor din asfalt, din cauza carora siguranta cetateanului a scazut la cote alarmante, din cauza carora avem un grad de saracie comparabil cu al celor din lumea a treia, din cauza carora parinti isi parasesc copiii si pleaca in strainataturi ca sa castige cat de cat un ban, din cauza carora pare ca asupra acestui neam s-a pogorat iremediabil respiratia raului. In timpul asta ei continua sa isi negocieze pozitii de forta, pozitii de putere, sa isi conserve pozitiile dominante in societate. Cetateanul? Poate sa il ia dracu atat timp cat se duce sa ii voteze. Ei toti se hranesc ca niste termite vorace cu atentia noastra.
Cum Dumnezeului un inalt functionar, un consilier, un procuror, un judecator, un politist, un doctor, nu mai vorbesc despre un ministru sau un premier sau un parlamentar sau un presedinte de consiliu judetean sau un primar (inclusiv cinstitul presedinte are cateva case; machea, din meditatii) care au fost platit numai cu salariul de bugetar pot sa aibe averi de multe milioane, zeci de milioane, sute de milioane chiar miliarde de euro iar eu care de 25 de ani produc bunuri, angajez oameni, platesc impozite la stat si dobanzi la banci nu am decat executari, lichidari, popriri si nu am reusit decat sa traiesc la nivel submediu daca ma raportez la nivelul Europei? Sunt ei mai destepti decat mine? Pariez ca nu! Au muncit mai mult decat mine? Pariez ca nu. Au riscat, le-au tatait cururile pentru salariile oamenilor mai mult decat mie? Pariez ca nu. Si-au asumat responsabilitatea fata de parteneri mai mult decat am facut-o eu? Pariez ca nu. Si atunci de ce, Doamne, nu dai tu o molima sa ii iei pe toti la tine? Ca eu m-am saturat. Am obosit. Si m-as tot duce. M-am saturat sa ma exploateze toate aceste hiene proaste si lacome.

Acest articol a fost publicat în pamflet/social/comentarii. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *