Ei o fac pentru ca noua ne place…

In orasul meu exista fantani arteziene muzicale, parc acvatic, este destul de curat pe arterele principale, se asfalteaza de mantuiala (dar se asfalteaza), sunt strazi fara canalizare, apa si complet neamenajate. Cu alte cuvinte, se repeta tiparul orasului romanesc.
Tot in orasul meu, o distinsa doamna deputat din partea PSD, regreta faptul ca adversarii politici nu pot fi impuscati. Adversarul politic al domniei sale, indemna o alta doamna deputat din opozitie sa se dezbrace ca sa castige ceva voturi (dincolo de faptul ca respectabila varsta a amintitei doamne ar face-o sa nu castige niciun vot daca ar face-o si dincolo de faptul ca nici mie nu imi place prestatia domniei sale, mi se pare totusi o marlanie fara margini sa vorbesti in halul asta la adresa unui adversar si cu atat mai putin la adresa unei femei). Tot amintitul domn incerca cu putin timp in urma sa minimalizeze un gest execrabil ale unor concitadini tigani ai domniei sale. In concordanta cu gena lor, o tiganca si un tigan pur si simplu au jefuit o femeie cazuta la pamant in urma unui accident rutier fara ca nimeni dintre cei de fata sa reactineze in vreun fel. Iar amintitul domn afirma public ca se exagereaza pentru ca victima era o femeie saraca si nu avea cum sa aibe multi bani la ea. Ca sa ne intelegem!!!! Sa razi? Sa plangi?
Stimabilul domn Ponta, presedintele unui ditamai partidul, reia tema executiei pe stadioane, tema fluturata cu cativa ani in urma de primul consumator de rudotel al tarii, domnul Vadim Tudor. Un alt domn deputat PSD dintr-un oras din Moldova ii transmite primului ministru (in fata camerei de luat vederi, ca sa nu avem confuzii) ca va area soarta lui Aldo Morro (fost prim ministru italian care a fost asasinat) atunci cand va neni in orasul lui. Atentie!!! Al LUI!!!  De ce nu o faceti, doamnelor si domnilor? Eventual extindeti toata chestia la toti cei care nu sunt cu voi. Ii aveti la dispozitie pe toti cei care nu se prezinta la vot pentru ca le este scarba de voi toti. Fiind recesiune, promit sa imi cumpar eu glontul ca sa nu mai fie nevoie sa cheltuiti bani de la buget. Am stat in fata unei mitraliere in `89 asa ca…
Un distins domn, senator PDL, afirma astazi (cu la fel de multa siguranta de sine ca oricare alt politician inconstient) ca ceea ce au facut guvernele PDL-iste a salvat tara. Sunt de acord cu domnia sa asa cum, sunt sigur, ca si orice guvern al opozitiei ar fi facut exact aceleasi lucruri. Si sunt la fel de sigur ca si opozitia ar fi spus ca ar fi fost singurele masuri posibile. De acord, numai ca, nu erau singurele masuri. Am mai spus-o si o repet: numai cu masuri de economisire nu scoti tara din criza. Stimularea economica este calea. Ori nici PDL nici USL nu au capacitatea sa eleboreze masuri care sa stimulze dezvoltarea economica. Din pacate.
Nu pot sa nu remarc prestatia discursiva mai mult decat civilizata a unor politicieni ai USL-ului sau aliantei aflata la putere. Nu pot sa nu remarc discursul extrem de ponderat si la obiect ale politicienilor UDMR-ului. Din pacate insa acestia sunt exceptiile care intaresc regula. Mie personal de exemplu imi place extrem de tare prestatia unei doamne deputat PSD (cred ca se numeste Mitrea) si a unei doamne deputat PDL. Deschid gura si prezinta argumente, nu se lanseaza in balacareli, vorbesc civilizat atat despre adversari cat si despre colegii de partid. Oare de ce nu poate fi asta norma pentru majoritatea dintre ei?
Ca toti acesti politicieni, abuzand de protectia imunitatii pentru declaratiile politice (si toti o dau la intors ca ei fac declaratii politice cand de fapt spun exact ce si-ar dori sa faca  in directiile astea), sunt atat de inconstienti incat sa recurga la instigare la omucidere (si daca o minte bolnava o ia de buna? ca pistoale si pusti mitraliere se gasesc in piata… cine isi asuma responsabilitatea?) este un lucru pe care il poti intelege avand in vedere  ceea ce inseamna clasa politica in tara asta. Problema nu este aici. Problema cea mare este ca noua celorlalti pur si simplu ne place.

Acest articol a fost publicat în pamflet/social/comentarii. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *