Inca o zi in Paradisul murdar

 

25 noiembrie

 

Intrebare pentru PSD: Ponta mai este inca in politica?
Concluzie pentru PSD: sunteti eminamente tampiti daca este asa.

 

Prioritati

Din punctul meu de vedere toata dezbaterea actuala din Parlament despre votul prin corespondenta sau votul electronic este complet redundanta si nu are menirea decat sa distraga atentia de la problemele de fond. Pe de o parte a fi preocupat in acest moment de o asemenea lege este complet lipsit de prioritate avand in vedere ca cel mai apropiat scrutin poate avea loc cel mai devreme in sase luni de zile in cazul unor alegeri parlamentare anticipate. Spun cel mai devreme in sase luni pentru ca asemenea alegeri ar trebui precedate de modificarea legii electorale, de modificarea legilor care au in vedere modul cum se desfasoara, organizatoric vorbind, alegerile. De asemenea intre timp ar trebui sa i se interzica lui Ponta prin lege sa mai spuna „Romania” si „romani”, sa se emita o lege speciala prin care sa fie obligat sa reia tot ciclul de invatamant incepand cu clasa a cincea, sa fie obligat sa faca timp de cinci ani sedinte de psihoterapie pentru ca pe langa celelalte boli mintale se pare ca a facut o forma de obsesie paranoida (azi in mai putin de o ora a pronuntat de macar opt ori numele lui Traian Basescu si de inca macar zece ori a folosit sintagme cu trimitere directa la Traian Basescu demonstrand in acest fel ca nici macar acum nu s-a prins ca la alegeri nu a participat si Traian Basescu), sa fie obligat sa faca tratament indelungat cu un medicament impotriva minciunii (eventual verde de Paris, matraguna de Dubai sau macar cu extract de cucuta autohtona), sa fie obligat sa se duca in nascatoarea ma-sii definitiv si sa ia dupa el si pe toti maciucarii din televiziuni, pe primarii si primaritele isterice, pe sefii de consilii judetene prea bolnavi la buzunar, pe toti cei din opozitie croiti prost dupa calapodul lui si al lui Nastase, Iliescu, Voiculescu, Blaga, Oltean, Vosganian si care dracu or mai fi. Intre timp poate se gandeste onor Parlamentul sa faca o comisie de ancheta care sa descopere vinovati pentru organizarea deliberat defectuoasa a alegerilor, o alta comisie care sa elaboreze un cod minimal al conduitei palamentarului, inca o comisie pentru studierea caracterului toxic-patologic al politicianului roman. Evident cu o larga participare a tuturor psihiatrilor si specialistilor in deviatii psihice de pe intreg globul pamantesc. Prioritatea prioritatilor insa ar fi ca acest fetus redundant sa isi dea IMEDIAT demisia si sa place unde a intarcat mutul iapa dar de unde sa poata fi extradat la nevoie. Abia apoi acest tip de PSD ar trebui sa isi faca curatenie in interior si eventual sa isi schimbe si numele. Prioritar de dezbatut in acest moment ar fi bugetul de stat, pretul gazelor, masuri imediate de prevenire sau macar micsorare a declinului nivelului de trai care se intrevede.

Mojicie

Pentru mine, chiar daca am vazut destul de multe in viata, acest Victor Ponta este o monstruozitate, un artefact, o eroare genetica. Dincolo de faptul ca nu este in stare sa isi asume niciun fel de raspundere fata de propriul lui partid si fata de toti colegii lui pe care i-a bagat intr-un imens de mare rahat prin lasitatea lui, prin incompetenta lui, prin marea lui mojicie, marlanie, imbecilitate, este tot ceea ce poate fi mai ipocrit si mai toxic in viata politica romaneasca. Nu mai iau in calcul faptul ca pleaca iresponsabil si las din tara lasandu-si intregul partid sa traga ponoasele exact atunci cand un om politic de anvergura ar trebui sa stea in fata armatelor lui ci ma gandesc numai la lipsa lui de maturitate atunci cand este intrebat de reporteri despre faptul ca „dar ati spus ca…?” raspunde nonsalant ca si cand ar fi facut o agerime de copil involuat afisand un zambet de jmecher prost: „atunci eram in campanie”. Adica cum ma amputatule, legitimezi si obiectivezi minciuna, ipocrizia, falsul si nemernicia doar pentru ca esti in campanie aratand indirect in felul asta cat de mult iti dispretuiesti tu propriul electorat si intregul popor roman? Pai chiar si numai pentru atat ar trebui sa iti luam pielea de pe tine si sa te cufundam apoi in solutie salina concentrata.

 

Nu vreau justitie chioara ci una care sa slujeasca doar legea

Evident ca daca Iohannis ar fi declarat incompatibil, lucrurile s-ar complica si mai mult in tara asta si asa aflata sub influenta zodiei complicatiilor. Din punctul meu de vedere opiniile conforma carora nu ar fi bine ca justitia sa se pronunte in directia unei decizii nefavorabile lui Iohannis sau ca justitia nu va indrazni sa ia o asemenea decizie sunt pe de o parte complet neproductive iar pe de alta parte sunt un soi de amestec in actul de justitie. Ba nu, eu unul VREAU va justitia sa isi permita sa aplice legea indiferent despre cine ar fi vorba. Sa se termine odata cu prostia asta ca justitia are voie sa se pronunte doar pana la un anumit nivel. Pe de alta parte o decizie ferma (favorabila sau defavorabila) in ceea ce il priveste pe Iohannis ii este benefica chiar lui. Pentru ca ar elimina o data pentru totdeauna toate discutiile si manipularile care au putut fi posibile in cazul lui Basescu. Cine se face vinovat de ceva, sa plateasca. Asta este menirea justitiei intr-o tara normala.

Victor Ponta: „Tot asa cum am invatat din victorii o sa invat si din infrangeri”. Din victorii a invatat ipocrizia, minciuna, cinismul fatarniciei dus dincolo de limitele inchipuirii, aroganta si discretionarul, abuzul de putere si dispretul legalitatii. Pai daca este „tot asa”, ce ar mai ramane sa invete? Pe cine dracu mai vrei tu sa prostesti?

Acest articol a fost publicat în pamflet/social/comentarii. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *