Romania frumoasa, Romania hidoasa

 

Am spus intotdeauna ca nu masurile de austeritate luate de guvernele Boc au fost marea problema ci faptul ca austeritatea nu a fost distribuita uniform la nivelul intregii societati. Ceea ce se intampla acum cu aceasta Alina Bica demonstreaza exact ce am sustinut eu. Si probabil este unul dintre foarte multele cazuri care confirma faptul ca in timp ce eu eram nevoit sa restrang activitatea de productie si sa renunt la doua treimi dintre oameni ca sa le mentin celor ramasi salariile intregi (pe criterii de competenta si in functie de gravitatea situatiei sociale i-am pastrat, ma statule!!!), in timp ce buna parte a populatiei era nevoita sa isi diminueze nivelul de trai acceptand reducerea veniturilor salariale, in timp ce multi alti angajati din segmentul privat intrau in somaj fara sa aibe nici cea mai vaga idee despre ce vor face in ziua urmatoare,  in timp ce buna parte a populatiei lua calea pribegiei in speranta unui trai cat de cat decent, in timpul asta a existat o patura de imbuibati care si-au sporit in mod fraudulos averile beneficiind de aportul unor nemernici asemenea lui Nastase, Bica, multi din PDL, multi din PNL si, evident, la fel de multi, daca nu chiar mai multi, din PSD. Acest tip de societate l-a creat aceasta clasa politica formata din fosti securisti, fosti activisti de frunte ai PCR, urmasii acestora sau nemernicii crescurti, aidoma lor, de catre acestia, toate scursorile societatii, toti parvenitii si neamurile proaste de care dispunea tara asta. Si sunt o multime asemenea tineri imbatraniti deja in hotie la toate partidele.
Cum Romania „bunului simt” nu poate trai fara idiotenie „pana la capat”, nu a fost nevoie decat de un foarte mic pas care sa demonstreze inca o data ca suntem facuti nu din fecundarea ovulului de catre spermatozoid ci din relatia simbiotica dintre anus contra naturii si imbecilitatea agresiva. Ca urmare s-au gasit romani care sa dea drumul la o petitie prin care sa ii ceara presedintelui ales sa treaca la ortodoxie. Nu ne vindecam de intoleranta si incapacitatea de a accepta altceva daca este in alt fel decat suntem noi.
Nici nu a fost nevoie sa treaca trei zile pentru ca naravul pesedeilor de frunte sa nu dea peste margini vrand sa ne demonstreze ca parul de care au incercat sa se lepede a fost doar o banala figura de stil in care, sunt sigur, nu au crezut decat ei. Un individ din generatia mai tanara, fara par dar cu ochelari si cu naravul la el, se intreba ipocrit cum de un bugetar isi poate permite sa isi faca cumparaturile la Paris. Uitand insa sa se intrebe cum de bugetarul Nastase isi permite sa aibe 15 case si un miliard de euro, cum de bugetarul Victor Ponta isi permite sa aibe sapte case si sa fie prezent exact in acel moment intr-un club exclusivist din Dubai impreuna cu Ghita maciucarul RTV. Cum cocalarul Mazare isi permite sa aibe, din salariul de bugerat, proprietati in Mdagascar, cum jegul ala submediocru isi permite, tot din salariul de bugetar, sa aibe iaht de nu stiu cate milioane de euro si avion privat? Iar exemplele sunt mult prea multe. Si sunt prezente in toate partidele.
Romanii isi demonstreaza, de fiecare data cand au ocazia, marea idiotenie si fatarnicia fara margini. Una dintre aceste ocazii a fost aceasta zi de black friday in care au cheltuit mai bine de 150 milioane de euro pe lucruri care sigur nu sunt de stringenta necesitate. Intr-o singura zi. Afland acest lucru nu pot sa nu ma intreb trist: daca tara ar fi avut nevoie de acesti bani, ar fi fost de acord romanii sa ii doneze sau macar sa ii imprumute tarii? Raspunsul se gaseste in isteria cu care majoritatea angajatilor bugetari, a pensionarilor si asistatilor sociali si inca o buna bucata a societatii au stiut sa accepte masurile de austeritate intr-o perioada de criza care ne putea costa integritatea teritoriala, independenta si chiar fiinta nationala.
Romania, tara mea de glorii duse…

Acest articol a fost publicat în pamflet/social/comentarii. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *