Intamplarile zileiSictir secret
Talibanii PNL-istii, PSD-isti, PDL-isti, UNPR-isti, PC-isti, PNTCD-isti, PMP-isti, PFC-isti ii acuza, fiecare, pe toti ceilalti ca sunt securisti (cu varianta basisti). Securistii ii acuza pe securisti ca sunt securisti. Nesecuristii ii acuza pe nesecuristi ca sunt securisti. Securistii ii acuza pe toti ceilalti ca sunt securisti. Oare au cu totii dreptate sau toata lumea este plecata cu pluta la vale? Sa construiasca cineva un dig ca altfel raul, ramul, vantul, curcubeul, toata tara devine securista. Mai rasfirati, copii, mai rasfirati! Sau mai bine luati niste tranchilizante cu efect letal.

Liviu Dragnea nu conteneste cu „alianta contra Basescu”. Ma fratele meu, tu in ce an esti? Nu ai aflat ca Basescu nu mai candideaza ca nu ii da voie Constitutia? Sau cum tu esti obisnuit sa nu o respecti, inca nu iti vine sa crezi ca Basescu nu mai candideaza? Hai zau, este dincolo de limitele ridicolului chestia cu „alianta contra Basescu”!!! La ce te referi tu? Baga mare cu procurorii DNA daca asta vrei sa zici de fapt. Sau ti-a amortit sangele in instalatie si ti s-a facut frica sa te mai iei direct de procurorii anticoruptie?

Nu, nu este o fuziune de partide ci de conduceri de partide. Iar decizia de fuziune este profund nedemocratica atat timp cat nu a fost precedata de consultarea propriilor membri de partid, de o dezbatere a acestora. Conducerile primelor cele mai importante trei partide tin tara asta (PSD, PNL si PDL) dovedesc continuu ca nu sunt preocupate de principiile democratice nici macar in interiorul partidelor lor si sunt puternic tributare modului de actiune si organizare a PCR. Pentru conducerile acestor partide (si nu numai acestea!!!), membrul de partid este doar un vot in perioadele electorale iar simpatizantul doar un dobitoc ce trebuie manipulat temeinic in vederea obtinerii votului lui. Copiii, riscati sa nu mai vrea nimeni pluralismul asta de oligarhii de partid. Probabil vor urma aripi, aripioare, factiuni si frictiuni.

Intre da si nu
Tara asta se incapataneaza sa traiasca sub spectrul derizoriului si mediocrului politic. Nu programe pe termen lung. Nu tinte acceptate pe termen lung de catre toate partidele in folosul cetateanului si tarii. Nu decenta in abordarea problemelor tarii si partidelor lor. Nu renuntarea la festivism si lozincile patriotarde. In schimb da unor aliante care vizeaza electoral un singur om. Da luptei neobosite impotriva instaurarii unui climat in care legalitatea sa primeze. Da tiraniei votului majoritar. Da blocarii ascensiunii valorii. Da promovarii coruptiei. Da centrarii activitatii statului in sprijinirea discretionara a sectorului bugetar. Da manipularii. Da oligarhiilor de sorginte politica in dominarea vietii economice. De 25 de ani eu unul traiesc, alaturi de multi altii, intr-un climat politic in care PCR a fost multiplicat cu obstinatie sub diverse nume.

Propun schimbarea numelui Partidul Poporului Dan Diaconescu in Partidul Vatican Anti-Basescu. Asta pana nu se hotaraste DD sa candideze la functia suprema in Vatican. Cum ar suna o campanie electorala sub deviza „Jos regimul Papescu”? Ce bine ca nu doare prostia si vanitatea.

In vara lui 2012, chiar si pe caldurile alea, cand participam la demonstratii de protest, lucrurile erau mai simple: stiam ce inseamna pentru mine bun si rau. Acum nu mai pot distinge raul de rau. La fel a fost si in `89. Urmeaza inca 25 de ani?

Eu pot sa accept ca politica este curva. Dar chiar curva proasta?
Dan Diaconescu vrea alianta anti Basescu. Sa mori tu? De ce nu te-ai inscris in USL de la inceput? Parca erai dusman de moarte cu Ponta. Auzi Dane, curvele la Vatican poarta sutana decupata in dos? Te intreb pentru ca o sa ti-o cam traga Dragnea si Ponta curand de tot.
PNL fuzioneaza cu PDL. Dar asta numai declarativ pentru ca la nivel local amandoua partidele au toata libertatea sa faca aliante cu cine vor ele. Pai este sau nu este alianta, fuziune sau ce dracu o mai fi? Sau cele doua partide sunt un soi de cartel de partide judetene?
Iar romanului i se pare firesc 50 de lei un sex complet pe centura. Sa ne intelegem: romanul intai ia 50 de lei. Dupa care ii da ca sa aibe garantia ca politicianul mai vine si alta data.

Nu se poateeeeeee!!! Un sef de politie fura ceasul unui subaltern. Asta sigur a mai avut condamnari ca prea pare reeducat. Imi vine sa plang de mila hotilor traditionali: nu or sa mai aibe loc de politicieni, politisti, judecatori si alte organe (de stat) ca sa isi exercite cinstit meseria de baza in societate. Propun infiintarea unor facultati de medicina, mecanica, economie, stiinte politice etc etc etc in penitenciare. Profesori sunt destui si mai apar ca sa sfinteasca locul. Aaaa… da! Si o academie de fotbal. Pe cand si o scoala de majorete?

Diferenta dintre pragmatismul politic si curvaraseala politica este data numai de caracterul actorilor politici. Romania are doar cabotini, saltimbanci si clovni pentru care caracterul este doar o extrem de mare necunoscuta.

Cat de bolnava trebuie sa fie tara asta pentru ca un Dan Diaconescu si un Mircea Diaconu sa fie subiecte importante de dezbatere si analiza politica? Nu il contest pe jurnalistul Diaconescu cum nu il contest nici pe actorul Diaconu. Dar ca politicieni sunt amandoi niste nulitati absolute. Si totusi oamenii acestei tari sunt interesati de ei. Voi cei care ii promovati discutand despre ei, ati innebunit sau sunteti la fel de nulitati si voi?

Noapte buna, Romania. La 112 sun eu ca sa anunt zilnica nastere a monstrilor. Oricum nu mai raspunde nimeni.

Acest articol a fost publicat în pamflet/social/comentarii. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *