Ni se imbolnavesc hraparetii napastuiti ai tarii

Nu stiu cum se face dar ori de cate ori este prins vreun imbuibat politic cu mana bagata pana in fundul sacului sau cand calca cu temeinicie numai din bec in bec vomitand etilic pe tot ceea ce este norma sau lege, imediat se instaureaza starea de boala. La toti li se face rau. Perfuzii, transfuzii, respiratie cu dosul la gura pentru un vocabular ales, masaj cardiac dublat de tuseu rectal facut de catre colegii de partid, internari in hulitele State Unite ale Americii sau in nemernicitele state europene, aceleasi pe care le infiereaza cu manie manarita in discursuri publice ca sa creada bizonul mioritic in patriotismul imbracat in dolari si euro, isi dau ochii peste cap mai ca o fecioara ce cerseste violul, se insotesc de batalioane de asistente care le cara perfuzia si perfuzorul, tucalul si bandajul pentru mana betegita de greutatea furatului. Pana mai ieri aroganti factotum carora burtile hamesite ar fi fost in stare sa le curpinda frunza, iarba, tablouri si tocarii PVC, transformatoare si mita, milioane si spaga marunta mai ceva decat cocosul din „Punguta cu doi bani” care inghitea absolut tot fara niciun fel de discernamant,  se transforma dintr-odata in napastuiti mielusei inocenti mai ca nascutul prematur intr-o lume idilica. Din electricienii sau auto zmei care nu suportau nici macar vantul sa miste, devin niste bieti batrani neajutorati si bolnavi, mai batrani decat timpul, mai neajutorati decat puiul de gaina iesit din gaoace si mai bolnavi decat toate bolile din manualele studentului la medicina. Daca pana mai ieri nu le puteai ajunge la anvergura biblica nici macar cu octocopterul cu care fiu-meu face tururi virtuale aeriene, azi merg impovarati de nedreptatea de a fi prinsi.
Cand eram copii, jucam hotii si vardistii. Si stiam regula jocului: vardistii ii prind pe hoti. Iar hotii prinsi nu dadeau niciodata vine pe vardisti atunci cand ii prindeau ci recunosteau copilandru-barbateste ca au fost prosti si au fost prinsi. Jocul insa nu avea si sectiunea ticalosi, nemernici, imbecili, gainari, presedinti de consilii judetene, parlamentari sau primari, turnatori sau lipitori pe bugetul statului, plagiatori sau mincinosi patologici, parveniti cu diplome cumparate, gunoaie cu mofturi, impostori cu profiluri false sau impotenti libidinosi carora fufele le zambesc extaziate la gandul ca ar fi posibil sa fie trecute in randul curvelor acceptate. Eram copii la fel de curati care jucam un joc ale carui reguli le respectam. Iar cand pierdeam, nu dadeam in plans complet nedemn si nu invocam inchipuite boli ca sa facem chivutele ce ne priveau de la ferestre sa planga amarnic, nu ne prefaceam ca ne tragem cu piatra in guse, nu dadeam in infarct, nu ne dadeam ochii peste cap ca ultima nimfomana nesatisfacuta. Eram copii barbati.
Acum cateva zile un braconier a fost condamnat la 10 (ZECE) ani de inchisoare. Miliardele deturnate, miliardele furate, miliardele spaga, miliardele inselate nu au luat niciodata mai mult de cativa ani.
Daca politica inseamna sa furi, daca politica inseamna sa primesti mita, daca politica inseamna sa masluiesti alegeri, daca politica inseamna sa faci trafic de influenta, daca politica inseamna sa iti bagi picioarele in ele de legi, atunci DA, toti astia sunt detinuti politici.

Acest articol a fost publicat în pamflet/social/comentarii. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *