Pentru ce subiecte lipsite de substanta isi mai pierde romanul simtul masurii…

Ma intreb ce ar fi fost Cioran, Eugen Ionescu, Eliade, Tristan Tzara, Stanescu, Noica, Arghezi si inca multi multi altii daca nu ar fi existat Corneliu Vadim Tudor?… smile emoticon
Da, Vadim Tudor a excelat in injurii, in injuratura, in a calomnia, in invectiva veninoasa, spumoasa si pe placul vulgului. Omul asta si-a construit notorietatea distrugand destine literare, improscand cu noroi in toate partile si inveninand climatul si asa otravit al acestei tari. Omul asta nu a construit nimic notabil. Iar pentru asta se gasesc o multime de minti turmentate care incearca sa faca din el cel mai mare om de cultura al neamului asta, cel mai mare roman, tribunul tribunilor, am auzit inclusiv substantivul „geniu”. Nu aveti nici simtul masurii nici al proportiilor, stimati domni si doamne.
Nu, eu nu pot fi acuzat ca scriu la modul asta despre el pentru ca nu mai este si pentru ca nu imi mai poate raspunde. Am scris o multime de cuvinte „rele” despre el cand era chiar si in culmea gloriei sale. Evident ca eu sunt prea marunt ca sa ma bage cineva in seama. Nu am sa fiu insa atat de crestineste ipocrit incat sa renunt la a fi consecvent cu propriul meu punct de vedere doar pentru ca a murit. Eu nu il judec. Eu doar il reneg. Nu il pot accepta in aceasta lumina contrafacuta in care o multime de oameni se straduiesc sa il prezinte azi. Nu pot accepta ca a fost un bun roman doar pentru ca s-a batut lozincard cu pumnul in piept ca este. Ce a facut pentru tara si poporul roman? Nu il pot accepta ca etalon al patriotismului, nu pot accepta ca ar fi cel mai mare om de cultura al tarii asteia si cu atat mai putin un geniu. Nici nu am de gand sa dau in clocot cu invective si noroi. Ar insemna sa devin si eu un Vadim Tudor, la fel de las ca el (stie toata lumea ca ataca doar atunci cand stia ca nu i se poate intampla nimic), dar fara notorietatea lui. De judecat il va judeca Dumnezeu. Ceilalti ar fi bine sa nu va pierdeti simtul masurii nici cand ii adulati existenta amputata nici cand il desfiintati din teribilism conjunctural fara miza.

Acest articol a fost publicat în pamflet/social/comentarii. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *