Prostia la ea acasa

Am lipsit cateva zile din Romania. Nu prea departe de casa fiind (prin “casa” intelegand tara mea), a trebuit sa constat ca la numai cateva sute de kilometri de tara, Romania este perfect invizibila. Sarbii aia simpli habar nu aveau cine este Ponta si care ii sunt gafele zilnice. Nu ii intereseaza minciunile zilnice ale celui adorat de catre populatia romaneasca, nu ii interesa barca trasa de (vorba lui Baniciu) “patru cai frumosi”, nu ii intereseaza nici plagiat, nici “fa”, nici isteria orgasmica a lelitelor la apatitia lui Ponta&gasca. Pur si simplu suntem complet invizibili pentru ei. Asta in conditiile in care Serbia este o tara mult mai mica decat Romania si cu o populatie mult mai saraca decat cea romaneasca. Drept este ca si mai putin dezvoltata decat Romania. Dar sigur mai curata. Intamplarea a facut sa ajung intr-un loc in care nu am avut acces la net iar la televizor stirile catastrofice venite pe cate un telefon de la cunostinte din Romania, erau complet absente. Cu alte cuvinte, intr-o localitate la numai 200 km de Craiova, complet necunoscuta mie pana acum, Ponta este un nimic, Lia Olguta Vasilescu doar un alt nimic cu sex incert despre care nu stie nimeni nimic, Dragnea un alt nimeni. Basescu? “Presedintele vostru, nu?”. Si cam atat. Nu am mai incercat si cu alte nume pentru ca mi-as fi plictisit interlocutorii. Concluziile comune la care am ajuns au fost cele legate de coruptie (mult mai mica la ei) si despre retorica mincinoasa si risipitoare din campaniile electorale. De asemenea mult mai mici la ei.
Nu neg faptul ca in prima faza am fost usor descumpanit in momentul in care am fost nevoit sa constat ca “nimicurile” care mie imi murdaresc continuu zilele, nu inseamna absolut nimic la numai 200 km distanta, intr-o tara care nu se poate compara cu Romania nici ca intindere, nici ca numar de locuitori, nici ca dezvoltare. Dar acest dus rece mi-a redat dimensiunea reala a nimicniciei grandomane cu care noi ca romani incercam sa ne convingem pe noi insine ca suntem buricul pamantului. Revenirea la dimensiunea reala a naparcilor politice ipocrite, la dimensiunea reala de neispraviti fara anvergura, de megalomani a caror atitudine grobiana incearca sa induca in mintea romanului submediocru (majoritar numeric) ca el este cunoscut, vazut si admirat pe intreg mapamondul, a fost un dus rece de care aveam nevoie ca sa nu pierd definitiv simtul masurii si proportiilor intr-un climat electoral dominat de infantilismul unui premier complet grandoman, complet bolnav psihic, complet mincinos si profitor pana peste poate.
Ajuns in tara cu aceasta consistenta doza de anticorpi, nu a putut decat sa ma pufneasca rasul la reactia complet prosteasca a premierului care, cu inabilitatea si prostia care chiar ca ar merita sa fie cunoscute pe tot globul, mai ca nu a zis “vai ce bine ca o sa avem razboi ca sa aveti si voi ce lucra”. Fa Ponta, tu nu esti blana, esti prost cu spume. Apoi… nu am putut sa nu ma minunez cand am vazut isteria sau ingrijorarea disproportionate (vecine cu prostia maladiv endemica) din mintile oamenilor, declansata de iminenta unui razboi. Voi sunteti prosti? Mai iesiti nenica macar putin din climatul isteric egolatru ca sa va vedeti dimensiunea. Da, ceea ce se peterece in Ucraina este extreme de nefiresc si tragic si este urmarea fireasca a unei minti bolnave care a ajuns sa conduca o tara cat un continent care nu a reusit sa renunte la reflexele imperiale si imperialist-socialiste. Dar de aici pana la un conflict mondial, este cale extrem de lunga. Ganditi-va numai la faptul ca Rusia nu are ca aliati de nadejde (si astia cu destul de mari rezerve) decat Iranul si Siria. Astia trei impotriva intregii lumi? Apoi… declaratiile Vocii Rusiei conform carora Romania ar fi cucerita in 30 minute este exact galceava prostilor din curtea blocului. Si eu pot sa afirm ca am sa inund Piata Rosie la o singura urinare. Ma poate crede cineva ca as avea vezica atat de mare? Sarbul simplu ar rade in hohote la asemenea afirmatii de un infantilism fara limite (ma refer si la premierul Ponta si la afirmatiile Vocii Rusiei). Noi? Noi dam intr-o atitudine paranoid panicata indusa de o manipulare interna de dezertori lipsiti de onoare si de glorie. Si tare imi este ca aceasta stare este indusa in mod constient de catre cei care vor sa acapareze vointele votantului.
Iar lista gratuitatilor care pot fi contorizate in numai trei zile este mult prea mare pentru o tara cu 20 milioane de cetateni: salturi inutile cu parasuta, bennere pe care pe langa chipul lui Ponta apar chipuri de presedinti de consilii judetene arestati deja, discursuri atat de sforaitoare ca nici cu sedative de cal nu ai reusi sa adormi, grohaituri isterice, grohaituri ipocrite, grohaituri corupte, grohaituri a caror singura menire este sa ia mintile unei populatii care si-a pierdut busola, o populatie indemnata continuu sa creada ca este buricul pamantului. O populatie care intai ar trebui sa fie pregatita sa se apere de inundatii si abia apoi sa se lase manipulata cu iminenta unui razboi. Sunteti prosti!!!

Acest articol a fost publicat în pamflet/social/comentarii. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *