Raul, ramul,… care este

Oricat de fara rezultate imediate ar fi, protestele societatii civile sunt singurele care pot sa spuna fara echivoc „suntem cu ochii pe voi”. Pe TOTI! Cu niste ani in urma (pare o vesnicie scursa de atunci) niste oameni au murit pentru ca noi sa putem „injura” sau sa spunem NU. In momentul in care opozitia politica nu are forta nici macar sa mimeze impotrivirea, in momentul in care majoritatea politica nu pare sa lucreaze in folosul societatii ci in sensul conservarii pozitiei la care a ajuns prin alegeri dominate de minciuna, in momentul in care justitia inca nu si-a gasit drumul si menirea ei in totalitate si prin integralitatea slijitorilor ei, in momentul in care inegalitatea, coruptia, hotia, marsavia, marlania, arivismul, parvenirea, trufia, aroganta prostului fudul, sunt repere sociale, in momentul in care o guvernare, pe masura ce devine din ce in ce mai neputincioasa si incompetenta, se transforma in groparul intereselor romanesti, NUMAI atitudinile civice individuale cumulate mai pot sa franeze si apoi sa aduca pe fagasul normal interesele romanilor, pe termen lung. Asa ca… pe ei!!! 🙂  In consecinta hai sa le promitem ca nu ne oprim pana cand nu vor da Romania romanilor si nu numai intereselor unei oligarhii care nu are niciun fel de legatura cu pluripartidismul si cu principiile statului de drept. Putem sa o facem!!!!
         Ar fi de discutat despre ceea ce indeobste este numita societate civila, ca tot am zis ca este singura care poate fi factor regulator in societate si singura care poate amenda atitudinea politica in general, fie ca este vorba despre guvernare, fie ca este vorba despre opozitie. Ma rog… chestia aia care nu este si atunci vorbim numai despre aia care sunt la guvernare. Eu unul as desparti-o (oricum este despartita de o adanca falie) in doua paliere: societatea civila institutionalizata si socieatea civila reprezentata de atitudinea individuala. Societatea civila institutionalizata, adica armata, biserica, ONG-urile, fundatiile,… in punctul asta deja ma apuca dracii. Ma, voi sunteti nebuni? Pe langa ONG-urile si fundatiile care se ocupa de ocrotirea animalelor, care se preocupa de soarta copiilor autisti sau orice alta forma de solidaritate si generozitate omeneasca, mai sunt si alea autointitulate aparatoare a democratiei furtului, de studiu a politicilor de fecundare a oualelor de strut, de implementare a minciunii de partid, tot felul de initiative civice de promovare in Parlament, sau initiative ale Romaniei literare, fundatia de stoarcere a fondurilor europene, centre de informare mioritica, miscari cu felatie populara si tot felul de nazdravanii al caror unic scop este sa ne prosteasca cu tot felul de principii doar pentru ca premiantii sa fure mai bine, sa sustina tot felul arivisti in goana lor nebuna dupa putere, sa escamoteze provenienta banilor a tot felul de fosti securisti, sa justifice sponsorizarile dubioase ale rudelor sau clientelei de partid. Aici trebuie sa fac o paranteza. Auzi, fatzi (asta este forma de reverenta pentru singura forma de adresare pe care o poate intelege domnisoara VFG: fa), tu esti proasta? Crezi ca daca ai sa blochezi si o suta de insi, ai sa poti sa blochezi cuvantul? Ma miscareo, tu crezi ca daca pe contul tau stergi comentariile care nu iti plac, comentariile astea nu mai exista, nu mai  exista critici?
       Pe mine unul chiar daca m-a dezamagit Mihai Razvan Ungureanu si Funeriu si Diaconescu (au promis fiecare, direct sau indirect, cu totul altceva decat au ajuns sa faca), nu pot sa nu recunosc faptul ca este de preferat prezenta lor in Parlamentul Romaniei decat prezenta prostilor ajunsi odata cu viitura de partid, in toti anii astia. Macar astia sunt destepti si stiu sa si vorbeasca. Faptul insa ca trag la o caruta pe care eu nu as mai pastra-o nici macar printre vechituri, m-a facut sa nu mai vreau nici ICCD, nici FC, nici MP si cu atat mai putin trambitatul Partid Popular. Toate instrumente de prostit mintile curate si a caror menire este doar sa legitimeze ascensiunea unei noi generatii avide de putere si pozitii sociale si politice inalte. Oricum, dincolo de declaratiile foarte frumoase si de principiile etalate opulent, am convingerea ferma ca niciunii nu vor sa aibe langa ei competitie reala (le este teama de competitie!!!), niciunii nu vor sa recupereze valorile reale din societate (decat eventual ca sustinatori infocati ai propriilor lor pozitii), niciunii nu vor moralitate reala ci doar inlocuirea unor arivisti cu alti arivisti. Poate sa zica oricine orice (putin imi pasa!), este convingerea mea si nimeni nu mi-o mai poate schimba. Si chiar am crezut in ei. Asa cum v-am mai spus, mi-am castigat cu prisosinta dreptul sa injur pe oricine. Disciplina voastra de partid, de fundatie sau de initiativa in virtutea careia nimeni nu are voie sa aibe un alt punct de vedere decat seful de partid, fundatie sau initiativa, nu mi-o puteti impune mie! Sunt prea salbatic si nu inghit pumnul in gura chiar daca este acoperit cu manuse de matase placut parfumata. Voi chiar uitati ca sunt si prea batran si prea scolit ca sa ma puteti prosti cu niste retete exersate indelung, si cu ceva mai mult talent, de altii inaintea voastra. Si v-am si  avertizat onest ca daca ma dezamagiti, nu scapati de gura mea. Stati ma linistiti, tot dreapta am sa o votez. Dar as vrea o alta dreapta. Aia din declaratiile voastre nu aia de noua oligarhie in formare. O dreapta unita dar pe principiile pe care le declamati nu pe cele pe care le exersati. Orgoliile voastre stupide, arivismul vostru care se vrea inteligent manipulativ, nerabdarea voastra de a ajunge si nu de a construi, vor face din voi copii fidele ale celor al caror loc vreti sa il luati.
Acest articol a fost publicat în pamflet/social/comentarii. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *