Regalisti de stanga sau regalisti din disperare?

Eu prin structura mea nu sunt nici pe departe un regalist. Educatia, instructia si caracterul meu nu pot recunoaste decat aristocratia valorii. Nu ma simt in stare sa imi indoiesc genunchiul decat in fata lui Dumnezeu.
Chiar nu fac mare caz din faptul ca familia regala s-a fotografiat cu atata voluptate atat cu Voiculescu cat si cu Iliescu. Si parca si cu Ponta. Pana la urma este problema lor cu cine au chef sa se traga in poze indecente prin implicatiile istorice chiar daca eu unul am socotit la vremea respectiva ca a fost inca o dovada de slabiciune si de oportunism indoielnic. Este adevarat, o familie regala in „exercitiul” functiunii (adica legal acceptata ca factor de putere) este de preferat sa nu aibe parti pris-uri politice. Numai ca familia regala din Romania a fost si este (si probabil va continua sa fie) un simplu artificiu de coloratura, o tusa de culoare neesentiala in viata sociala mioritica. Si atunci ce rost au avut acele companii degradante si distructive pentru Romania? Prostie? Naivitate? Oportunism de pisoiasi ce se gudura pe langa mai marii vremurilor?
In fine… nu despre ei este vorba ci despre concitadinii mei care au dat buluc sa intampine trenul regal in gara Craiova in frunte cu protipendada PSD-ista. Alta ipocrizie infantila si cinica in acelasi timp. Dar si fractura ideologica. Sau poate pornirea parvenitului de a se afisa cu ceea ce el cred ca sunt oameni mari ca sa fie socotit si el mare. Complex de inferioritate clasic. Exact pornirea tiganului de a-si face case cat mai mari sa sa fie socotit superior celorlalti. In ceea ce ii priveste pe fruntasii PSD-isti craioveni cred ca este vorba si despre un calcul politic propagandistic derizoriu, grotesc si pe masura mediocru. Vorba reclamei: „N-ai cu cine, dom`le! Niste tarani…”.
Sa revin insa la ceea ce ma intereseaza pe mine: concitadinul meu. S-a avansat numarul de peste 4000 craioveni care au fost prezenti. Eu unul ma indoiesc pentru simplul fapt ca stiu sigur ca pe acel peron nu au unde sa incapa nici macar cateva sute de oameni. In fine… 4000. Cu atat mai dezamagitor. Si uite de ce dezamagitor. Am convingerea ca cel putin 90% dintre acesti 4000 de oameni (sau cati or fi fost ei) nu au iesit niciodata in strada sa protesteze impotriva abuzurilor, samavolniciei si hotiei generalizate. Mai mult ca sigur ca macar 60-70% dintre ei au votat intotdeauna cu stanga sau pur si simplu nu s-au prezentat la vot. Ce nu este in regula cu ei? Sunt regalisti din convingere? Din disperare? Sau din confuzie? Cu atat mai mult cu cat cred ca majoritatea sunt oameni trecuti de a zecea tinerete care in mod normal nu mai au ce pierde daca spun hotarat NU, oameni care este de presupus ca au avut de suferit din cauza optiunilor lor pro-regaliste. Ceva imi spune insa ca majoritatea dintre ei sunt din categoria celor neputinciosi si lipsiti de vlaga care asteapta intotdeauna sa le „dea” altcineva si nu sa se lupte pentru drepturile lor. Voi cei peste 4000 (aiurea!), unde ati fost de fiecare data cand noi ceilalti (putini la numar… si foarte tineri si mai putin tineri) am iesit in strada si pentru drepturile voastre? Chiar nu ati inteles pana acum ca atat timp cat voi insiva nu sunteti in stare sa luptati pentru drepturile voastre, nimeni, dar absolut nimeni, fie el rege, prim secretar, primar (bleah! si ce primar…) sau presedinte de consiliu judetean nu va va „da” nimic decat in masura in care toti acestia se pot folosi de voi? Sunteti batrani amputati de creieri si vointa. Si sincer sa fiu, imi este rusine ca eu imbatranesc odata cu voi.

Acest articol a fost publicat în pamflet/social/comentarii. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *