Romania si romanii

Cuvinte tacute

Prea multi oameni care le stiu pe toate. Prea multe burice are pamantul asta. Prea multa egolatrie. Prea multi autosuficienti. Prea multi tiranei de cartier plini de ei, tiranei fara anvergura istorica a caror dominanta este provincialismul ingamfat si ajunsi prin ironia sortii presedinti de tara sau presedinti de bloc, sefi de servicii, procuraturi sau atelaj cu cai, lideri de partide sau de gasca de betivi. Totuna… Prea multi neispraviti imbuibati care nu stiu ce este aia munca cu mainile, cu capul sau cu sufletul. Prea multa mediocritate scoate tara asta la suprafata de zeci de ani. Privind in jur esti tentat sa spui ca singurele valori din tara asta au ramas florile.
Cum parvenitii de tot felul, de la cocalarul din coltul strazii pana la cei cu fite regale si prezidentiale, si ei tot niste cocalari ipocriti, nu au minte sa se auda decat pe sine si nu tacerea valorilor, esti tentat sa crezi ca tot ce se aude este doar acest zgomot desantat si grotesc prin absurdul sau. Va indemn sa va fie teama de tacere. Va observa fiecare miscare. Si sunt atat de multi oameni tacuti in tara asta…

Pentru prea multi barbati (ca sa nu zic barbatusi reproducatori) femeia este doar floarea de la butoniera purtata numai pentru a arata ei bine. Cand nu ii mai priveste nimeni, devine nefolositoare si o arunca. Pacat de floare… Lasata libera in mediul ei natural chiar isi implineste menirea.

Cand vad in jurul meu atata prostie, atata rautate, atata nemernicie, atata ipocrizie, atata uratenie sufleteasca, atata parvenitism, aproape ca mi se face rusine ca sunt destept, bun si frumos. tongue emoticon
Si-atunci ma cufund in imensitatea albastra, inainte si dincolo de curcubeul tacut, unde stiu ca pot fi destept, bun si frumos fara sa deranjez pe nimeni. smile emoticon

Romania in linii mari

Iohannis… un tiranel provincial parvenit cu ifose imperatoriale. Si am spus-o mult inainte de a o mai spune altcineva. Si? Da, l-am votat dar numai ca sa nu iasa Ponta presedinte.
Ponta… un nemernic mediocru a carui ipocrizie si fatarnicie vor intra in istoria poporului roman. Doar cu atat va ramane in istorie. Si am spus-o mult inainte de a o spune altcineva. Si? Nu l-as vota nici daca tara ar urma sa se pravaleasca in saracie lucie. Este exponentul cel mai elocvent al politicianismului parvenit, lozincard, patriotard, lipsit de consistenta, profitor si abuziv.
Partidele… doar un USL la care a aderat si PDL.
Justitia… un copil orfan care odata crescut mare, fara educatie si fara istorie, prefera sa isi arate muschii pentru a se impune in societate, capul fiind doar un deziderat de neatins intr-un drum desfundat catre normalitate.
Serviciile… un pol de putere devenita oculta care a scapat prea repede haturile si a iesit salbatica in lume prin largile ochiuri ale gardului care imprejmuieste ospiciul numit Romania.
Politicienii… expresia cea mai clara a mediocritatii unui popor fara repere , fara valoare care nu-si gaseste busola si menirea.
Societatea civila… o masa amorfa in numele careia vorbeste mult prea zgomotos doar presa complet partizana, ONG-urile platite de unul sau de altul si un BOR care are din ce in ce mai putina legatura cu credinta.
Asta este motivul pentru care eu tac din ce in ce mai mult si nu mai scriu nimic despre politica. Partea buna consta in faptul ca daca in 2012 eram doar o mana de oameni care ne opuneam pe fata riscand cam tot ce se putea risca, numarul celor care isi manifesta fatis nemultumirea a devenit din ce in ce mai mare. Nu spun ca eu personal as fi fost un exemplu pentru cineva ci spun numai ca este posibil ca cei putini de atunci sa fi reusit sa ii facem si pe alti oameni sa vada, sa simta ca au nu numai dreptul sa se opuna ci au obligatia sa o faca. Spor la treaba, oameni buni. O faceti pentru voi…

 

Acest articol a fost publicat în pamflet/social/comentarii. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *