Timpul meu nu mai are rabdare

Eu unul constat o inapetenta ingrijoratoare a politicului pentru pluralism si compromisul constructiv si o prea mare disponibilitate pentru unipartidism. Doamnelor si domnilor mambri ai oricarui partid sau simpatizanti ai acestora, vi s-a intamplat vreodata sa ganditi foarte onest introspect la faptul ca prin ceea ce faceti aproape zilnic voi nu va ganditi la interesul real al idiotului votant ci doar la interesul de partid, grup sau personal? Chiar nu va puneti niciodata problema ca este posibil ca la un moment dat societatea ar putea ajunge intr-o bucla de negare a pluralismului politic ceea ce ar duce la consecinte extrem de negative pentru toata lumea? Va intrebati vreodata daca nu cumva voi sunteti primii care impingeti societatea catre intoleranta, tiranie si bun plac? Credeti ca sunteti vreunii atat de buni incat sa aveti dreptul sa va socotiti singurii indrituiti sa vorbiti in numele altcuiva decat in nume propriu? Va inselati, doamnelor si domnilor.
Eu unul constat mult mai multa valoare politica in afara partidelor decat in interiorul partidelor. Disciplina de partid nu inseamna nici pe departe supunere oarba fata de conducerea de partid ci trebuie sa fie in primul rand raspuns la asteptarile alegatorului, raspuns prompt la interesele alegatorului. Din votul alegatorului voi traiti bine in situatia in care sunteti alesi. Poate nu uitati lucrul asta. Noi cei de pe margine, acesti „nimeni” pentru voi, nu uitam adevarul asta simplu si devastator.
Prea putini dintre voi sunt in stare sa actioneze in directia unei schimbari reale de care societatea are nevoie. Majoritatea dintre voi ati impietrit in paradigma interesului de partid, a egocentrismului de partid, a egolatriei de partid, a castigului de partid cu orice pret dincolo de valoare, competenta si capacitate de a lucra in slujba alegatorului. Cel care de fapt va plateste. Prea nu mai exista pentru voi altceva decat propriul partid sau grup de partide… Prea uitati ca noi ceilalti suntem mult mai multi. Chiar daca prea mare parte dintre noi usor de dus cu presul si prosti iremediabil. Treaba voastra. Eu ca nimeni ce ma aflu pe „persoana fizica”, v-am zis. Nu imi irositi bunavointa. Nu mai am prea multa.

Acest articol a fost publicat în pamflet/social/comentarii. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *