Rasu-plansu de fiecare zi

 

1. Ca si cand „acordul” ar cuprinde altceva decat prevederi constitutionale sau norme minimale de comportament social
Primul neispravit al tarii spune: „… devine evident că Pactul de colaborare instituţională nu mai produce efectele politice şi instituţionale pentru care a fost întocmit. În urma afirmaţiilor pe care le-aţi făcut public în ziua de marţi, devine clar pentru toţi românii, dar şi pentru partenerii noştri că aţi semnat acest document cu rea-credinţă, fără a vă asuma în realitate principiile sale.
Prin urmare, vă aduc la cunoştinţă pe această cale faptul că, în actualele condiţii, nu mai pot considera valabil Pactul de coabitare instituţională semnat în decembrie 2012.”
Bai tampitule, este numai problema ta si a lui Traian Basescu daca vreti sa va luati glanda. Sincer sa fiu eu unul as prefera sa ti-o ia el tie. Dar din felul in care scrii ca nu vrei sa mai tii cont de reglementarile constitutionale in materie de dependente interinstitutionale, miroase iarasi a lovitura de stat. Adica tu vrei sa spui ca numai pentru faptul ca tu esti prost si nu te intelegi cu Traian Basescu esti dispus sa nu te uiti la ce iti spune Constitutia Romaniei ca ai dreptul sau nu ai dreptul sa faci?

2. Cand prostia dublata de rautate devine norma…
Nu, in tara asta nu exista un conflict intre generatii ci numai o criza a valorilor si reperelor. Este singurul motiv pentru care recursul la memorie devine singurul argument, singura motivare, unica posibilitate de a justifica greselile prezentului, impotenta decidentilor, lipsa de profesionalism si lipsa de simt al responsabilitatii acestora.
In momentul in care critic imensele prostii si lipsa de performanta ale guvernarilor Ponta, argumentul este „dar Basescu ce a facut?” fara ca imbecilul care imi pune aceasta intrebare sa incerce sa afle daca nu cumva am criticat si greselile facute de acesta sau de oricine altcineva atunci cand acestia au gresit. Mi s-a intamplat de foarte multe ori ca oameni (oportunisti, arivisti a caror viata este depersonalizata de catre simtul obedientei) care nu mai puteau de dragul PDL-ului acum cativa ani si care nu pregetau sa ma scuipe (la modul figurat) cand criticam greselile PDL, sa ii vad foarte revoltati acum pentru ca le critic idolii PSD-isti de azi. Nu, dragii mei concetateni imbecilizati, greselile din trecut nu sunt o scuza sau motivare (incurajare cu atat mai putin) pentru cele ale prezentului. Reafirm si eu ca ai voie sa gresesti (erare humanum est) dar daca gresesti a doua oara la fel, deja esti prost. Or guvernarile Ponta nu numai ca repeta niste greseli dar fac din aceasta actiune laborioasa o virtute, un tel, un motiv festivist de reusita ducandu-le pe culmi nebanuite pana in prezent.
Progresul nu se poate baza pe scuza-acuza „dar predecesorii de ce au gresit?”. O asemenea abordare nu reliefeaza decat incompetenta proprie. Sau poate scopul este sa involuam?

3. Intermezzo
Ma, pana la urma ce nascatoarea ma-tii vrei ma sa denunti? Denunta nenica Constitutia, denunta vere legile, denunta taticu capitalismul ca sa stim dracului o treaba.

4. O tara de incropeala
Conform Constitutiei Romaniei, limba oficiala in Romania este limba ROMANA. De fapt, in momentul in care ignoranta, incompetenta, incultura, lipsa de profesionalism, incropeala, jigodismul, devin norma a unei intregi societati, ce drac de importanta mai are faptul ca un ministru al culturii nu stapaneste limba oficiala a statului in care vrea sa fie ministru? Ce importanta mai are daca muti birourile caminului cultural in sediul Ministerului Bugetului? Este umilitoare, pentru o tara intreaga, aceasta lipsa de demnitate, de inaltime morala, de reprezentativitate intelectuala, de competenta profesionala a politicianului si demnitarului mediu. Este jignitor pentru un popor intreg sa ai un primar de mare oras absolvent de litere care sa nu stie sa scrie corect in limba romana. Este destructurant sa ai un presedinte de consiliu judetean fost electrician care nu a reusit sa isi depaseasca conditia umila prin auto-instructie, sau un deputat „auto”, cum la fel este complet degradant sa ai un vicepresedinte de partid fost traficant de combustibil, sau parlamentar fost turnator al Securitatii. Si exemplele pot continua. Asta este Romania pe care o vreti? Ce diferenta mai este atunci intre ministrul Zaroni din anii `50 si un ministru al anilor 2000? Ce diferenta mai este intre facultatile mucitoresti ale anilor `50 (unde nu era obligatoriu decat sa ai origine sanatoasa chiar daca nu stiai sa scrii) si furnicarul de facultati de azi? Nenica, bagati in constitutie obligativitatea unui IQ de peste 130-140 si evaluare psihologica pentru toti cei care aspira la o demnitate publica incepand de la oras mediu pana la presedinte de tara. Altfel imbecilitatea va deveni genetica in mai putin de cateva zeci de ani la nivel de tara iar educatia o sa o faca numai Antena 3.

5. Un candidat prea mic…
Eu unul nu inteleg cum dracu daca eu ca simplu votant, chiar daca optiunea mea ferma (din motive extrem de rationale) este Cristian Diaconescu, as vota-o si pe Monica Macovei si pe Catalin Predoiu si pe Iohannis si pe Antonescu si pe oricare altul care ar fi in stare sa se opuna acestei sobolaniade definita de incompetenta, iresponsabilitate, lipsa de minima moralitate, ipocrizie, arivism si parvenire, nu vad cum dracului toti cei pe care i-am numit nu sunt in stare sa se stranga intr-o cafenea la o masa si sa stabileasca sa nu se mai atace reciporc si sa nu se mai desfiinteze reciproc. Ma oameni buni, voi chiar nu sesizati ca acest tip de atitudine, promovata si de catre sustinatorii vostri, nu face decat sa imputineze numarul votantilor care se opun sistemului instaurat cu succes de catre imaturul Ponta? Voi chiar nu reusiti sa intelegeti ca voi nu candidati numai pentru propriul electorat visceralizat? Daca nu reusiti sa intelegeti lucrul asta elementar, atunci eu unul chiar nu vad ce cautati intr-o competitie electorala pentru prezidentiale. Chiar nu este arhisuficient valul de mocirla si mizerie care vine dinspre Ponta? Il mai sporiti si voi?

6. Un cetatean turmentat
Este pur si simplu grotesc cum subiect de campanie electorala si pentru PDL si pentru PNL si pentru PSD si chiar si pentru PMP este Traian Basescu. Mai oameni buni, Traian Basescu nu mai candideaza!!!! Adversarul pentru dreapta este stanga iar pentru stanga este dreapta. Iar dusmanul tuturor ar trebui sa fie neconstitutionalitatea si nelegalitatea cum la fel interesul tuturor ar trebui sa fie Romania nu doar propriul partid. Ati damblagit cu totii? Atat de mediocri sunteti cu totii? Atat de lipsiti de programe electorale sunteti cu totii? Atat de lipsiti de inspiratie sunteti cu totii? Umblati la subiectul „Basescu” doar pentru ca vedeti ca asta „prinde” la electorul cretinizat de flegma si ura sau de adulatie? Atat de putin sunteti in stare sa va departati de imbecilitatea generala? Bai cretinilor, eu vreau programe! Eu vreau sa stiu ce imi oferiti! Eu vreau sa stiu ca unul dintre voi imi este cel mai bun garant al vietii mele de tampit care spera ca Romania poate fi normala!!!!

Acest articol a fost publicat în pamflet/social/comentarii. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *